Petre Daea: Numărul fermierilor tineri a crescut cu 24%

Petre Daea
Petre Daea

Petre Daea a declarat în conferinţa de presă de miercuri, în care și-a făcut bilanţul la Ministerul Agriculturii, că numărul fermierilor sub 40 de ani a crescut cu 24%, iar suprafaţa agricolă deţinută de aceştia s-a extins cu 28%.

„A crescut cu 24% numărul fermierilor tineri, sub 40 de ani. E firesc, natural, necesar pentru ţară. Evident a crescut şi suprafaţa agricolă exploatată de fermieri cu vârste sub 40 de ani şi a crescut într-un ritm mai pronunţat decât numărul, respectiv cu 28%, dar cum era firesc, natural, obiectiv şi important pentru ţară să scadă şi numărul fermierilor cu vârsta de peste 60 de ani. Aceasta a scăzut cu 17% şi a scăzut cu 10% numărul suprafeţelor agricole pe care le lucrează fermierii care au peste 60 de ani", a spus Daea.

Acesta a mai afirmat că suprafeţele deținute de fermieri de peste 70 de ani s-a redus, iar suprafețele ce aparțin fermierilor de sub 50 de ani s-au concentrat, datele fiind obţinute din partea Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

"Toate aceste date le avem la APIA, unde prin voinţă proprie sunt documente înregistrate cu nume şi prenume, cu anul naşterii, cu suprafeţele pe care le solicită, într-un cuvânt: date exacte şi luate pe bază de semnătură de la fiecare fermier din România. Şi se observă că are loc o concentrare a suprafeţelor deţinute de fermierii sub 50 de ani şi o reducere a suprafeţelor fermierilor de peste 70 de ani. Un lucru bun pentru ţară, care va continua şi trebuie să continue", a adăugat Petre Daea, citat de Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel