Daea, plăpumi din lână pentru români

Petre Daea a donat joi 50 de plăpumi din lână 'bine făcută de români' unui centru de bătrâni.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a donat joi 50 de plăpumi din lână ' bine făcută de români' unui centru de bătrâni din sectorul 6 din Bucureşti, urmând ca în perioada următoare să fie aduse încă 20 de astfel de produse pentru a acoperi toate paturile acestui centru.

"Vreau să vă spun că trăiesc sentimentul de nelinişte sufletească când văd oameni în vârstă, dar în acelaşi timp şi o linişte sufletească faţă de modul în care ei sunt îngrijiţi aici şi am ţinut cu tot dinadinsul să dau primul produs de care am vorbit, pentru prima dată la televizor, în faţa dumneavoastră, la 'Viaţa Satului'. Atunci am făcut un calcul spunând că România are aproximativ 12 milioane de ovine şi că am putea face în ţară cu lâna de pe fiecare oaie 12 milioane de plăpumi. Evident că am vrut să dau atunci semnalul preocupării pe care îl am pentru acest domeniu. O parte din presa care mi-a fost alături mai tot timpul în ţară a cuplat cu îngăduinţa necesară cele spuse de mine. Alţii evident că au pus multe semne de întrebare, cu interpretări diferite în funcţie de fiecare în parte şi cu gradul de înţelegere al acestui fenomen. Iată, azi suntem aici la un cămin de bătrâni aducând 50 de plăpumi. Ori să mai vină încă 20, pentru că am înţeles că aici sunt 70 de paturi şi pentru fiecare pat o să avem o plapumă din lână bine făcută de români", a declarat joi Petru Daea.

Acesta a precizat că plăpumile au fost făcute la Deva unde este o întreprindere individuală care a demarat o astfel de activitate. La începutul lunii februarie, Petre Daea a afirmat, într-o emisiune la postul public de televiziune, că unele din posibilele utilizări ale lânii ar fi realizarea de plăpumi pentru săraci.

Şeful de la Agricultură a subliniat, pe 7 noiembrie, în Comisiile reunite de Agricultură din Parlament, că România are peste 36.000 tone de lână, care este doar parţial valorificată, la un preţ scăzut, iar acest lucru îi determină pe crescătorii de ovine să renunţe la această resursă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel