Daciana Sârbu, eveniment inedit în Parlamentul European. Mesaj cheie

Foto dacianasarbu.wordpress.com
Foto dacianasarbu.wordpress.com

Un eveniment aparte, dedicat sănătății creierului, a avut loc la Parlamentul European, la inițiativa European Brain Council. 

Daciana Sârbu a fost una dintre gazdele dezbaterii, gândită ca o tentativă a comunității științifice de a dialoga cu instituțiile europene.

"E un domeniu aflat mai puțin în atenția decidenților sau în discuții din spațiul public, deși impactul bolilor neurologice este major; la fel și nevoia de tratamente inovative a celor afectați. Dar și progresele uluitoare ale neuroștiinței sunt subiecte fascinante, care ar merita mai multă atenție. Cred că extinderea cercetării în acest domeniu este necesară și susțin acest obiectiv al organizatorilor. Dar am subliniat, în mesajul meu, că și diseminarea unora dintre aceste rezultate în societate ar trebui să fie o țintă – nu doar comunitatea academică e interesată de aceste aspecte, ci și medicii și personalul medical de alte specializări, precum și publicul larg", spune Daciana Sârbu.

"Îmbătrânirea populației și incidența tot mai mare a afecțiunilor neurologice creează o relevanță nouă pentru acest subiect, iar preocuparea pentru menținerea sănătății creierului trebuie să devină parte integrantă din efortul pentru un stil de viață sănătos", a mai transmis Daciana Sârbu pe dacianasarbu.wordpress.com.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel