Daciana Sârbu cere măsuri urgente la Bruxelles. Copiii încă mai pot fi salvați

Daciana Sârbu a cerut la Bruxelles măsuri urgente și severe pentru protejarea copiilor de reclamele ce promovează stilul de viață nesănătos. Eurodeputata consideră că reducerea expunerii copiilor la promovarea alimentelor nesănătoase este una dintre cele mai potrivite soluții pentru a-i proteja de riscul obezității.

Fenomenul obezității va continua să se amplifice dacă datele problemei nu se schimbă. Iar un fenomen foarte periculos nu poate fi oprit decât prin măsuri severe. Altfel, situația se va perpetua la nesfârșit: copiii vor vedea la tv reclame la produse pline de zahăr, grăsimi sau sare, vor fi tentați să le consume, vor deveni supraponderali sau obezi și ca adulți, vor fi deja afectați de problemele de sănătate care decurg de aici, a spus Daciana Sârbu pentru europarlamentariisd.ro

„Cred ca e o problema urgenta, ca si cea a consumului de alcool in randul copiilor si tinerilor. Acum avem o oportunitate sa facem progrese, in sensul de a proteja copiii si tinerii de promovarea acestor produse, fiindca aceste doua fenomene sunt legate: publicitatea si obezitatea”, a subliniat deputata într-un interviu acordat EUreporter.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel