Dacian Cioloş: Nu vreau să discutăm despre remanieri în fiecare zi

Premierul Dacian Cioloş a evitat, în vizita în județul Prahova, să spună dacă va exista o remaniere sau o demisie a ministrului Muncii după ce Guvernul a retras OUG privind salarizarea, declarând că "nu vrea să discute de remanieri în fiecare zi ca şi cum altă treabă nu există la Guvern".

"Nu vreau să discutăm de remanieri în fiecare zi ca şi cum lăsăm impresia că altă treabă nu există la Guvern decât să discutăm despre remaniere. Miniştrii au nişte obiective foarte clare pe care şi le-au asumat, eu fac evaluări cu ei periodic pentru că vreau să văd acolo unde există blocaje de ce există blocaje, să găsim soluţii. Cu siguranţă că, după Paşte, intrăm într-o nouă fază în care şi eu sunt conştient că trebuie să livrăm din ce în ce mai mult rezultatele a ceea ce am pregătit până acum în prima parte a mandatului şi obiectivul meu se va concentra pe asta. Remanierea nu e un obiectiv în sine pentru mine şi nu asta este cel mai important. Cel mai important lucru este să găsim cele mai bune soluții pentru ca activitatea acestui Guvern să fie cât mai eficientă nu doar în practică, dar și în comunicare"", a declarat premierul Dacian Cioloş, răspunzând unor întrebări.

În context, el a arătat că la nivelul țării este nevoie de schimbări mai profunde, la nivelul mentalității, potrivit Agerpres.

Citește și: Un ministru tehnocrat amenință că demisionează până mâine

"Trebuie să înțelegeți că timpul e foarte scurt, că nu se poate schimba un mamut cum este administrația din orice țară de pe o lună pe alta sau de pe un an pe altul, dar pot fi pregătite premisele și asta vrem să facem. Eu sunt convins că rezultate se vor vedea atât în cursul acestui an, cât și în cursul anilor care vin pentru că sunt anumite procese pe care, chiar dacă nu le putem duce până la capăt, declanșăm anumite schimbări care eu am convingerea că vor avea un impact pozitiv și asupra schimbării mentalităților. Noi de asta avem nevoie în primul rând, (...) e foarte important să știm ce vrem noi și să facem să evolueze mentalitățile (...) Asta nu înseamnă neapărat schimbări de miniștri în fiecare zi sau remanieri, înseamnă niște schimbări care sunt mult mai profunde", a mai spus Cioloș, care a participat, joi, la inaugurarea noi fabricii de ștergătoare auto amplasată în Ariceștii Rahtivani.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a declarat, miercuri, că discuţiile pe legea salarizării vor continua în zilele următoare, "cu sau fără doamna Costea, precizând că premierul i-a cerut ministrului Muncii lămuriri în legătură cu ameninţările privind demisia, fără a primi un răspuns clar".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel