Un ministru tehnocrat amenință că demisionează până mâine

Discuții tensionate, marți, între reprezentanții sindicatelor și ministrul Muncii, Ana Costea, pe proiectul de ordonanţă privind salarizarea în sectorul bugetar. Potrivit liderilor principalelor organizații sindicale, ministrul Muncii a decis retragerea proiectului Ordonanței privind salarizarea în sectorul bugetar, în urma criticilor aduse proiectului de lege de către liderii sindicali. Mai mult, ministrul Muncii, Ana Costea, ar urma să demisioneze dacă documentul se va afla miercuri pe masa Guvernului. Despre intenția ministrului Costea de a demisiona a vorbit și Anton Hadăr, lider al Federației sindicale din învățământul superior „Alma Mater", la ieșirea de la negocieri.

Ministrul Muncii Claudia-Ana Costea și-a asumat retragerea proiectului de ordonanță privind salarizarea, pe motiv că nu avea cum să satisfacă nevoile tuturor partenerilor.

"Dacă nu se va lua act de faptul ca nu susține această ordonanță, este dispusă să își întrerupă mandatul", a declarat Cosmin Andreica, consilierul ministrului Muncii, reiterand "în condițiile în care proiectul nu va fi retras mâine, dna ministru își va da demisia", citează hotnews.ro.

Reprezentanții sindicatelor anunțaseră anterior că ministrul Muncii Claudia-Ana Costea le-a promis că urmează să retragă proiectul de ordonanță privind salarizarea unitară, dar și despre intenția sa de a demisiona mâine.

"D-na ministru intenționează, probabil, să-și dea demisia, dar acest lucru îl va hotărî domnia sa. Eu am fost dintre cei care s-au declarat foarte nemulțumiți de proiectul legii. Un proiect atât de nereușit pentru sistemul educațional.  De mai multe ori am vorbit cu dumneaei în zilele anterioare și i-am spus să nu taie din banii pe care și așa i-am adunat cu greu. (...)

În condițiile în care venea cu o propunere constructivă în acest sens și își asuma că dorește să propună un alt proiect și să lucreze alături de noi deschis, prin dialog social, pentru că noi aseară am aflat despre conținutul grilelor și astăzi a trebuit să venim să ne susținem punctul de vedere.... ",  a declarat Anton Hadăr la ieșirea de la negocieri. 

Întrebat despre afirmația ministrului Muncii că ar urma să-și depună demisia mâine, Anton Hadăr a precizat: "D-na a lăsat să se întrevadă așa ceva, dar mi-a spus că nu-și dă demisia pentru că o cere profesorul Hader, ci pentru că dacă și-o va da, o va face pentru că domnia sa crede că simte așa ceva. Dar decizia o ia numai d-na ministru", a declarat Anton Hader.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel