Dacian Cioloş: Delta Dunării are alocat peste un miliard de euro de euro în următorii 4 ani

Delta Dunării
Delta Dunării

Delta Dunării are alocat peste un miliard de euro până în 2020 pentru proiecte de mediu, a anunţat luni premierul Dacian Cioloş. 

Vicepremierul Vasile Dîncu a anunţat că Guvernul lucrează la un inventar al lucrurilor care împiedică dezvoltarea Deltei.

Dacian Cioloș a declarat, luni, că Delta Dunării și zona aferentă acesteia au asigurat un buget de 1,114 miliarde de euro până în 2020, pentru finanțarea de proiecte eligibile pe diferitele programe operaționale.

Dacian Cioloș a participat, luni, la Tulcea, la dezbaterea Strategiei integrate de dezvoltare durabilă a Deltei Dunării împreună cu mai mulți miniștri și reprezentanți ai administrației centrale și locale cu responsabilități în implementarea acestei strategii.

Potrivit lui Cioloș, aceasta a fost ultima dezbatere publică în procesul de elaborare a Strategiei pentru dezvoltarea durabilă a Deltei Dunării.

"Este o ultimă discuție înainte de a intra în procesul de aprobare a acestei strategii. Noi ne propunem să finalizăm acest proces în luna iunie, în așa fel încât odată ce strategia este aprobată să putem trece la finanațarea de proiecte în cadrul acestui instrument teritorial de investiții. Acest instrument teritorial de investiții înseamnă că pentru zona Deltei Dunării sunt rezervate fonduri alocate pe diferitele programe operaționale din fonduri europene pentru perioada până în 2020. Deci practic Delta Dunării și zona aferentă au asigurat un buget de 1,114 miliarde de euro pentru perioada până în 2020 pentru a finanța proiecte eligibile pe diferitele programe operaționale, atât cele gestionate de Ministerul Fondurilor Europene, cât și de Ministerul Dezvoltării Regionale, dar și de Ministerul Agriculturii", a spus Cioloș, citat de Agerpres.




Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel