Dacian Cioloș, semnal că vrea să guverneze și în 2017

[] []

01 sep 2016 / 14:29
Salveaza PDF Comentarii

Dacian Cioloș se pregătește să guverneze și după alegerile parlamentare din decembrie. Semnalul premierului a fost dat, miercuri, la TVR 1, când acesta a anunțat că va pregăti bugetul pentru anul 2017, la nici o zi după ce ministrul Finanțelor, Anca Dragu, anunța, tot la un post de televiziune, că bugetul pe 2017 intră în portofoliul noului Guvern. 

Ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu, preciza marți seara, că bugetul pentru anul 2017 trebuie să includă viziunea următorului executiv, drept pentru care actualul Guvern nu va realiza bugetul pentru anul viitor.

Dragu a precizat că, în anii electorali, legile spun că bugetul va fi făcut de guvernul viitor. „Pregătim cifrele, dar viitorul guvern va face bugetul şi va aduce propria viziune", declara Dragu, la Realitatea TV.

La nici 24 de ore după declarația ministrului Finanțelor, premierul Dacian Cioloș vine cu o altă declarație, total schimbată față de cea a ministrului său:  "Noi o să ne facem treaba inclusiv pe buget; vom vedea dacă îl vom adopta în guvern sau nu. Poate să fie instalat un guvern dacă partidul sau partidele care vor urma să formeze guvernul vor avea un program de guvernare şi o echipă de guvernare foarte rapid. Am vorbit cu preşedintele - nu va aştepta 20 de zile pentru a convoca Parlamentul", a dezvăluit Cioloș la TVR.

În mod normal, orice partid politic care dorește să vină la guvernare ar trebui să se plângă că un guvern interimar decide bugetul pentru anul viitor. Mai puțin PNL-ul. Acesta poate fi un semnal că liberalii ar avea o înțelegere cu Cioloș pentru o viitoare guvernare, ori ca cel din urmă să rămână în funcția de premier cu susținerea liberalilor.

PSD-ul este singurul partid care s-a plâns că premierul dorește să facă bugetul pentru anul 2017.

"Mi-a zis cineva că guvernul intenționează să vină cu proiectul de buget în această sesiune de toamnă. Mi-a zis cineva că Guvernul intenționează să vină cu proiectul de Guvern în această toamnă. Sper să nu uite limitele mandatului pe care l-a avut. Guvernul actual nu poate beneficia de încrederea de a lăsa moștenire un buget pentru anul viitor", a declarat, joi,  Liviu Dragnea.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23