Dacă vrei să slăbeşti trebuie să bei multă apă. Adevărat sau nu?

Fotografie de la Andrea Piacquadio: Pexels
Fotografie de la Andrea Piacquadio: Pexels

Se zice că dacă vrei să arzi grăsimea mai repede e bine să bei cât mai multă apă. Toţi nutriţioniştii recomandă o hidratare intensă celor care urmează o dietă sau pur şi simplu vor să-şi ţină sub control greutatea. Cât este de adevărat?

Dacă dorești să slăbești, este important să menții un nivel adecvat de hidratare, dar ideea că apa în sine poate fi un "elixir" pentru slăbit trebuie tratată cu atenție. Cercetătorii de la Aston Medical School, Aston University au efectuat un nou studiu pentru a investiga efectele reale ale apei asupra depozitelor de ţesut adipos, scrie Science Alert.

Conform studiului, care a implicat 14 adulți tineri, s-a observat că un consum de 500 ml de apă în plus pe zi a condus la o creștere a consumului energetic în repaus. Aceasta se referă la cantitatea de calorii pe care corpul nostru le arde înainte de a începe exercițiile fizice, și a crescut cu aproximativ 24%.

Slăbeşti mai mult dacă bei apă?

Desigur, hidratarea este importantă, dar ideea că apa duce direct la pierderea în greutate nu este complet adevărată. Consumul de apă poate avea un rol în procesul de pierdere în greutate, dar trebuie privit în contextul unui stil de viață sănătos și a altor factori.

Iată cum apa poate influența pierderea în greutate:

Suprimarea apetitului: Dacă bei apă înainte de masă se reduce senzația de foame și astfel eşti tentat să mănânci mai puțin, ceea ce poate contribui la scăderea numărului de calorii consumate.

Accelerarea metabolismului: Consumul de apă rece poate stimula metabolismul pentru a încălzi lichidul şi a-l aduce la temperatura corpului. Cu toate acestea, efectul este relativ mic și nu duce la o ardere semnificativă de calorii.

Înlocuirea băuturilor calorice: Dacă bei apă în locul băuturilor zaharoase sau a altor băuturi calorice poţi reduce aportul total de calorii.

Eliminarea retenției de apă: Paradoxal, consumul adecvat de apă poate ajuta la reducerea retenției de apă în corp, deoarece organismul va reţine apă mai puțin atunci când detectează că este bine hidratat.

Cu toate acestea, apa în sine nu arde grăsimea sau nu duce la o pierdere semnificativă în greutate, cu excepția cazului în care este asociată cu un regim alimentar sănătos și exerciții regulate. Pentru a slăbi eficient, este important să ai o dietă echilibrată, să practici exerciții fizice și să menții un deficit de calorii, adică să consumi mai puține calorii decât arzi.

În concluzie, consumul de apă poate fi un element important într-un program de pierdere în greutate sănătos, dar nu este suficient în sine pentru a obține rezultate semnificative. Este important să abordezi procesul de slăbire într-un mod echilibrat și sustenabil, sub supravegherea unui profesionist în sănătate sau nutriție, dacă este cazul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel