Dacă vrei ca ficatul tău să se vindece NU mânca acest aliment

Dacă vrei ca ficatul tău să se vindece NU mânca acest aliment / Foto: Pixabay, de mohamed_hassan
Dacă vrei ca ficatul tău să se vindece NU mânca acest aliment / Foto: Pixabay, de mohamed_hassan

Află în articol care este singurul aliment pe care nu trebuie să îl consumi dacă vrei ca ficatul tău să se vindece.

Știm deja că pentru a avea un ficat sănătos este indicat să evităm produse prăjite în mult ulei sau fast-food. Totuși, există și o categorie de alimente nesănătoase mai puțin cunoscută.

Este vorba despre fructele care conțin o cantitate foarte mare de zahăr. Acestea nu sunt indicate în regimul celor care își doresc vindecarea ficatului, scrie Realitatea.net. Fructoza nu se descompune în organism așa cum o fac alte zaharuri, motiv pentru care este asociată cu o acumulare mare de grăsimi în sânge. 

Principala sursă de îngrijorare o reprezintă transformarea carbohidraților din fructoză în grăsimi, de către ficat. Este un proces, în mod uluitor, asemănător cu cel prin care este descompus alcoolul: prin lipogeneză, particulele de grăsime în care este metamorfozată fructoza se depun pe ficat și vor provoca, în timp, afecțiunea numită boală ficatului gras non-alcoolic. Nu doar paharele de vin în exces te pot îmbolnăvi, se pare, ci și fructele, scrie divahair.ro. Prin urmare, mai ales cei care au deja probleme cu ficatul ar trebui să evite stafidele și alte fructe uscate, precum și fructele foarte dulci. 

Alimentele pe care trebuie să le consumi ca să scapi de toxine

Usturoiul conţine o mulţime de substanţe care sunt bune pentru ficat. Acesta este bogat în seleniu, care sporeşte efectele antioxidanţilor şi îţi detoxifică organismul. Conţine, de asemenea, arginină, un aminoacid care relaxează vasele de sânge şi reduce tensiune arterială în ficat. În plus, e bogat în vitamina B6, care acţionează ca un agent antiinflamator, şi vitamina C, care este principalul protector al organismului contra oxidării şi deteriorării celulare.

Uleiul de măsline extra virgin poate ajuta ficatul atunci când este consumat cu moderaţie. Acesta furnizează baza lipidică care consumă toxinele, făcând astfel o parte din treaba ficatului.

Merele sunt bogate în pectină, necesară pentru a curăţa organismul şi pentru a elimina toxinele din tractul digestiv care, la rândul său, ajută activitatea ficatului. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel