"Dacă acest mesaj ajunge la dumneavoastră, înseamnă că cineva dorește să vă fure contul". DNSC atrage atenția

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Monstera)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Monstera)

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) atrage atenția asupra unui mesaj care circulă în mediul online și care v-ar putea pune în pericol contul pe care îl dețineți. 

"Atenție la sms-urile, e-mail-urile sau mesajele primite pe social media din surse necunoscute ori de la numere scurte, care cer autentificarea în contul de Instagram sau resetarea parolei, așa cum se vede în imaginea atașată!

Nu furnizați altor persoane date referitoare la coduri de autentificare sau astfel de link-uri pentru resetarea parolei, pentru că astfel puteți pierde accesul la cont. Există posibilitatea ca atacatorii să se folosească de opțiunea 'forgot my password' din Instagram pentru a forța modificarea parolei. Dacă acest mesaj ajunge la dvs., înseamnă că cineva dorește să vă fure contul.

Accesarea link-ului de pe dispozitivul mobil pe care sunteți autentificat în aplicația de Instagram poate duce la pierderea accesului la cont, atacatorii având astfel posibilitatea de a schimba parola. Evitați așadar accesarea link-urilor din surse necunoscute!

Activați autentificarea cu doi factori (2FA) din setările Instagram, deoarece acest strat suplimentar de securitate poate ajuta la reducerea șanselor de a avea contul compromis.

Mențineți o soluție de securitate instalată pe dispozitiv! De multe ori, un antivirus ne poate salva din situații în care neatenția ar putea duce la compromiterea contului, a datelor sau a sistemului.

În cazul în care ați căzut în capcană și ați pierdut accesul la cont, adresați-vă Centrului de Ajutor #Instagram pentru recuperarea lui. Va trebui să efectuați pașii necesari pentru validarea identității.

Antrenați-vă pentru a detecta și evita astfel de amenințări în online. Puteți face acest lucru pe site-ul https://sigurantaonline.ro, acolo unde își pot testa abilitățile și îmbunătăți cunoștințele: https://quiz.sigurantaonline.ro/

#SigurantaOnline este o campanie de conștientizare la nivel național, derulată de DNSC, Poliția Română și Asociația Română a Băncilor, alături de parteneri din zona privată precum Microsoft Romania , BIT SENTINEL, ATTACK Simulator, ANIS sau Dekeneas",atenționează Directoratul Național de Securitate Cibernetică - DNSC pe Facebook.

Citește și...

DNSC, avertisment pentru clienții Netflix. Mesajul fals primit de tot mai multe persoane 

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică îi avertizează pe români unor mesaje false, sosite pe mail, prin care abonaţii unor servicii, precum Netflix, sunt atenţionaţi să îşi valideze detaliile de card pentru a păstra subscripţia la serviciu. Mesajele sunt false și nu au nicio legătură cu compania Netflix.

"Atenție la astfel de mesaje false sosite pe e-mail, în care clienți ai anumitor servicii, precum cei ai Netflix, sunt alertați despre faptul că trebuie să-și valideze încă o dată detaliile de card pentru a păstra subscripția la serviciu! Mesajul în limba engleză este transmis de pe un domeniu din Olanda și nu are nicio legătură cu compania Netflix. Accesarea link-ului redirecționează potențiala victimă către un site de phishing. Pentru a antrena utilizatorii din România să identifice și să evite cele mai întâlnite amenințări din mediul online la adresa utilizatorului obișnuit, DNSC, Poliția Română și Asociația Română a Băncilor, alături de parteneri din zona privată au lansat site-ul www.sigurantaonline.ro. Acesta este un instrument folositor utilizatorilor de toate vârstele, pe care îl pot folosi pentru a-și îmbunătăți și perfecționa frecvent rutina esențială de securitate cibernetică.", transmite Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică  printr-un mesaj postat pe pagina de Facebook a instituției.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel