EXCLUSIV  Dă-ți voie să fii fericit chiar acum: Opt pași spre fericire

E sănătos să acceptăm atât nefericirea din viaţa noastră, cât şi fericirea. Să ne permitem să experimentăm atât emoţiile negative, cât şi pe cele pozitive.

Viaţa are atâtea posibilităţi, tu poţi fi mult mai mult decât propriile limite pe care ţi le trasezi singur. Poţi găsi ceea ce cauţi dacă ai curajul să o iei din loc. Cu paşi mici, dar siguri. O să te trezeşti într-o zi că te uiţi în urmă şi vei fi surprins de câte drumuri ai străbătut, fără ca măcar să-ţi dai seama.

Ar putea exista fericirea fără tristeţe sau durerea fără puţină plăcere?

În toate cărţile de psihologie din lume scrie că una fără cealaltă nu există. Suferinţa, vorbim de suferinţa uşoară sau moderată, nu de marile suferinţe, ne dă sentimentul că suntem nobili sau că nu mai avem nimic de pierdut. Că suntem liberi. Liberi să depăşim limitele durerii şi să ajungem în Rai. Să ne întoarcem la esenţa noastră pură. Acolo unde nu există suferinţă, nicio aşteptare sau dorinţă. Când suntem nefericiţi, ne simţim îndreptăţiţi să greșim, să facem lucruri stupide. Chiar simţim o plăcere să ne degradăm tot mai mult. Iar atunci când suntem fericiţi, uneori o teamă şi o deznădejde ne apasă şi ne sugrumă. Şi plângem. Lacrimi de fericire. Sau de amărăciune. Nici nu ştim. Pentru că acolo unde sunt lacrimile noastre este şi inima noastră.

Plângem pentru că ne e teamă că fericirea se va sfârşi într-o zi. Plângem pentru toate momentele în care am plâns. Plângem pentru că simţim că nu merităm să fim fericiţi.

Suferinţa a fost mereu comodă. Sau iluzia ei

Suntem victimele propriului destin! Nu mai putem să cădem. Decât să urcăm, spre lumină. Dar atunci când eşti fericit, poţi pierde totul într-o singură clipă. Putem să alegem. Să fim fericiţi în clipa aceasta... contemplând cerul, ascultând ploaia şi bând un pahar de vin. Zâmbind vieţii şi acestei clipe magice. Nu mâine, nu peste un an, nu într-o altă viaţă. Ci chiar acum.

 

A aştepta şi căuta fericirea înseamnă a alerga după o iluzie

Căci ea stă ascunsă în lucruri simple. Cred că fericirea poate fi doar un moment şi acela e prezentul. E o pauză în care respiri şi nu mai alergi. Un moment în care te simţi eliberat de toate şi savurezi clipa împreună cu oamenii dragi, în care mergi pe stradă şi te bucuri de un răsărit, de un zâmbet, de o melodie, de o adiere de vânt, un moment în care eşti satisfăcut după o zi grea, că ai reuşit să realizezi ceva, că eşti mai aproape de visul tău, e răsplata după un drum lung în care ajungi acasă însetat şi bei apă.

Nimeni nu e răspunzător pentru fericirea sau durerea noastră. Nu aparţinem nimănui decât nouă înşine.

Mai jos, sunt câteva idei sănătoase pe care le putem integra în modul nostru de gândire:

1. Fericirea se construieşte, zi de zi, nu se caută.

2. Starea noastră interioară influenţează atât de mult pe cei din jur.

3. Răspunzătoare pentru lumea pe care ne-am creat-o nu sunt decât propriile gânduri.

4. Miracolele există. Trebuie doar să privim mai atenţi în jurul nostru şi să nu ne mai lăsăm inima să îngheţe între scuturi protectoare.

5. Oamenii nu sunt perfecţi, oamenii greşesc şi e mai greu să ne iertăm pe noi înşine decât să primim iertare.

6. A ne cunoaşte pe noi înşine cu adevărat implică şi renunţarea la măşti.

7. Prin deschiderea spre cunoaşterea celuilalt, ne descoperim şi pe noi, din ce în ce mai mult. Şi Universul ăla e atât de infinit!

8. Timpul trece şi nu ţine cont de noi, că rămânem în urmă dacă ne blocăm în trecut.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel