Cutremurul Merkel. Cancelarul german confirmă ieșirea din politică

Angela Merkel confirmă că nu mai candidează la conducerea CDU şi că acesta este ultimul ei mandat de cancelar.

Cancelarul german Angela Merkel a confirmat luni că în decembrie nu va mai candida la conducerea Uniunii Creştin-Democrate (CDU) şi că actualul mandat al ei la şefia guvernului de la Berlin este ultimul, transmite agenţia Reuters.

Angela Merkel a susținut o conferință de presă în care a spus că ”Așa cum ne-a arătat electoratul, în calitate de cancelar și președinte sunt responsabilă și pentru victorii, și pentru eșecuri. Dacă alegatorii ne spun ceva în legătură cu primele 7 luni de guvernare aratându-ce că a fost inacceptabil ceea ce s-a întțmplat, asta ne arată că problemele sunt mai adânci”.

'În primul rând, la următorul congres al partidului, în decembrie, la Hamburg, nu voi mai candida pentru conducerea CDU', a spus Merkel în faţa reporterilor, după rezultatul sub aşteptări al formaţiunii sale la alegerile regionale desfăşurate duminică în landul Hessa, scrutin la care CDU s-a clasat pe primul loc, obţinând conform sondajelor între 27% şi 29% din voturi, dar mai puţin cu peste 10% faţă de scrutinul precedent din 2013.

Vă mulțumesc pentru încredere

'În al doilea rând, acest al patrulea mandat de cancelar este ultimul pentru mine. La alegerile federale din 2021, nu voi mai candida din noul pentru postul de cancelar, nici pentru Budestag şi (...) nici nu voi căuta vreo altă funcţie politică', a clarificat şefa executivului german.

”Nu condamn pe nimeni! Vă mulțumesc pentru încredere. CDU a devenit cel mai puternic partid din coaliție, iar coaliția a fost menținută chiar dacă la o diferenșă foarte mică. După rezultatele înregistrate în Bavaria și Hesse trebuie să ne luăm măsuri de precauție și-mi doresc ca alegerile de ieri să fie privite drept un test pentru tot ceea ce am spus și făcut”, a mai declarat ea în conferința de presă de luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel