Cutremurul din Japonia: Cel puțin 126 de morți confirmați. Replicile și zăpezile amenință drumurile

Sursa foto: AGERPRES
Sursa foto: AGERPRES

Cel puțin 126 de persoane au fost confirmate ca fiind moarte, în timp ce replicile și zăpezile amenință să îngroape case și să blocheze drumurile, în urma cutremurului care a avut loc săptămâna aceasta în Japonia.

Luni, coasta de vest a țării a fost zguduită de un cutremur cu magnitudinea de 7,6 grade, peste 200 de persoane fiind încă dispărute și cel puțin 500 rănite.

Acesta a distrus infrastructura și a întrerupt alimentarea cu energie electrică a 22.000 de locuințe din regiunea Hokuriku, în timp ce peste 30.000 de persoane evacuate așteaptă ajutoare.

Printre cei decedați se numără și un băiat de cinci ani, care se refăcea în urma rănilor suferite după ce apa clocotită s-a vărsat pe el în timpul cutremurului.

Starea lui s-a agravat brusc și a murit vineri, potrivit prefecturii Ishikawa, cea mai afectată regiune.

Premierul Japoniei, Fumio Kishida, a declarat: "Sunt foarte conștient de amploarea pagubelor provocate."

Oficialii au avertizat că drumurile deja crăpate de zecile de cutremure care continuă să zguduie zona s-ar putea distruge complet

În condițiile în care se așteaptă ploi și ninsori peste noapte și duminică, oficialii au avertizat că drumurile deja crăpate de zecile de cutremure care continuă să zguduie zona s-ar putea distruge complet.

Acoperișuri au rămas așezate pe drumuri și tot ce se afla sub ele a fost strivit de pământ, în timp ce focul a transformat în cenușă un cartier din orașul Wajima.

Alimentarea cu energie electrică este restabilită treptat de-a lungul coastei, dar rezervele de apă sunt încă insuficiente, iar sistemele de apă de urgență sunt, de asemenea, avariate.

Mii de soldați zburau și transportau cu camioanele apă, alimente și medicamente pentru miile de oameni care s-au refugiat în săli de spectacole, școli și alte facilități.

Ziarul național Yomiuri a raportat că studiul său aerian a localizat peste 100 de alunecări de teren în zonă, iar unele blocau drumurile vitale.

Numărul de morți în urma cutremurului de luni este cel mai mare de la un bilanț de 276 de morți în urma cutremurelor din 2016 în regiunea Kumamoto din sud-vestul țării - bilanț care include și decesele asociate.

Forțele de autoapărare japoneze urmează să întărească numărul personalului de salvare cu 400 de persoane, ajungând la 5.400, iar drumurile distruse se numără printre obstacolele care împiedică livrarea de ajutoare, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel