Cutremure Italia. Corina Crețu, vizită în peninsulă

Comisarul european pentru politică regională Corina Crețu se află în Italia unde va sta până pe 11 februarie. Ea se va deplasa în toată țara vizitând orașele care au fost lovite de cutremur luna trecută, precum și diferitele zone afectate din Peninsulă de cutremurele de anul trecut.

Vizita ei în Italia este catalogată un "simbol al solidarității”. Reiterând cuvintele lui Jean-Claude Juncker,  Președintele Comisiei Europene, comisarul Corina Crețu a precizat că UE va fi alături de Italia pe parcursul întregului proces de reconstrucție, iar pentru a ajuta Italia, UE va oferi fonduri în acest sens, scrie NewEurope.

Președintele Juncker și-a exprimat anterior admirația pentru determinarea de a merge mai departe a populației din Norcia, o regiune care a fost în mod repetat, lovită de cutremure, adăugând că va "vizita orașul în timpul procesului de reconstrucție”.

În luna noiembrie 2016, Comisia Europeană a anunțat planurile de finanțare pentru lucrările de reconstrucție în cadrul programului fondurilor structurale.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel