Cutremur România. Seismic Center: Este cam bizar...

Cutremur
Cutremur

Administratorii paginii de Facebook care au avertizat populația despre iminența producerii cutremurului din 28 octombrie au lansat o provocare: pot cutremurele să lovească la aceeași oră, același minut și aceeași secundă, mai precis decât fulgerele? 

"Echipa Centrului Seismic a descoperit că există cutremure care se petrec la diferență de mai mulți ani sau luni exact la același minut și secundă! Situația nu este specifică numai pentru noi în regiunea seismică Vrancea, aceste "coincidențe" apăr pe tot globul, iar uneori și epicentrul coincide.  Este hazardul? Ce șanse există să apară exact în același timp același minut și aceeași secundă cu o frecventă atât de mare. Dar haideți să glumim: "Este cineva care lucrează în subteran și începe programul de lucru la orele respective, dar la intervale diferite?" sau este un bug în sistemul de raportare a cutremurelor? Încă nu știm, în domeniul seismologiei, colaborarea nu este punctul forțe. Explicația oamenilor de știință este că ar fi o coincidența datorită numărului mare de seisme mici din zonele seismice. Calculând matematic rezultatele, este cam bizar să apăra la aceeași oră-minut și secundă", au scris cei de la Seismic Center pe Facebook.

O comparație, la îndemâna oricui

"Mai jos, în imaginea atasată, sunt afișate în stânga data cutremurului cu timpul exact iar în dreapta un alt seism produs în același interval dar la altă data, dar acestea sunt doar o mică parte din întregul sistem de date. Datele analizate sunt cuprinse între 2004 și prezent, incluzând eșantionul ~ 2200 de cutremure numai din epicentrele Vrancea-coincidența 29, timpul analizat 13 ani. Aceeași situație se repetă în Italia și Turcia, dar vă voi lăsa să trageți concluzii făcand singuri analizele", au explicat administratorii paginii de Facebook.

 (w670)


"Analiză a fost efectuată utilizând datele de pe portal: https://www.emsc-csem.org/-Select from menu-Earthquake Information-Search earthquakes (https://www.emsc-csem.org/Earthquake/?filter=yes): selectează intervalul-data pe urmă regiunea după care download the data (Export to CSV option) pentru a face comparațiile."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel