CUTREMUR România, INFP. Mărmureanu, adevărul: Se întâmplă lucruri...

CUTREMUR România, INFP.  Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Institutului Naţional de Fizica Pământului, a vorbit despre exercițiul pentru cutremur care se desfășoară în România. 

CUTREMUR România, INFP.  În prezent, se efectuează o pregătire a intervenției pentru un cutremur de 7,5 pe scara Richter. 

Gheorghe Mărmureanu a subliniat, la România TV, că este normală această simulare. Profesorul a precizat că un cutremur la o adâncime mare se produce și atât, nu poate fi anticipat sau evitat. Totodată, președintele onorific al INFP atrage atenția că sunt necesare exercițiile care se desfășoară având în vedere că nu e simplu de trăit un cutremur, chiar și cu pregătire, pentru că generează o adevărată nebunie. 

”Foarte multe povești se spun mai mult din necunoaștere. Cutremurele vrâncene nu știi când vor fi sau cât de mari vor fi. Eu am ajuns la concluzia că sunt întâmplări, se întâmplă lucruri asupra cărora nu avem niciun control. în istoria poporului român, avem o evidență a cutremurelor, ele nu au loc când gândim noi. Nu e simplu de trăit un cutremur, e o zăpăceală, o nebunie.” a spus Mărmureanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel