CUTREMUR ROMÂNIA. GRAFIC: Când va fi următorul mare seism

Nicolae Noica, fost ministru al Lucrărilor Publice, a făcut o hartă a cutremurelor din România începând cu 4 martie 1599 până-n prezent. El a descoperit o ciclicitate. 

”Toată lumea spunea că între 1940 și 1977, la 37 de ani, se produce cutremurul și noi am spus că următorul cutremur trebuie să se producă la 37-40 de ani. Necunoscând bine istoria, uitați-vă, întorcându-ne în urmă, între 1802 și 1838, iar 37 de ani, în 1600, iar 37, deci apar niște momente în care apare un cutremur de adâncime 150 de kilometri, foarte adânc, și unele la 100 de kilometri, tot adânc, dar totuși... Ei, ce se întâmplă? Aceste grupări apar cu anumită frecvență, care m-a surprins și pe mine – 70 de ani, 70 de ani, 90 de ani. Ne punem un semn de întrebare. Următorul va fi la 70 de ani, deci 2040? Deci, sunt niște ciclicități și lucruri pe care nu putem să le interpretăm decât printr-o socoteală statistică și o cunoaștere corectă a istoriei”, explica Nicolae Noica la Digi 24. 

Fostul ministru spune că n-ar fi trebuit autorizate construcții înalte în centrul Capitalei, în zonele protejate. El a admis că, în principiu, aceste clădiri sunt urmărite de Inspecția de Stat în Construcții. Nicolae Noica a explicat că sunt zone mai periculoase în București, unde există pământ nisipos și apă. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel