Cutremur România, exercițiu: Primaria Capitalei, 10.000 de paturi instalate

Primăria Capitalei a instalat, în doar cinci ore, 10.000 de paturi de campanie și saci de dormit. DGAMSB a pregătit aproape 2.000 de porții de hrană, iar Poliția Locală a asigurat menținerea ordinii publice.

În cadrul exerciţiului "seism 2018", pe parcursul nopţii trecute, peste 500 de angajaţi ai Primăriei Capitalei, din direcţiile şi instituţiile din subordine, care au atribuţii în domeniul siguranţei cetăţenilor şi situaţiilor de urgenţă, au organizat tabăra de sinistraţi de la Arena Naţională, cu o capacitate de 20.600 de persoane care pot fi adăpostite.

Astfel, în doar cinci ore, în interiorul stadionului s-au instalat 10.000 de paturi de campanie şi saci de dormit, iar DGASMB a pregătit 1.400 de porţii de hrană. Prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti şi DGASMB, s-a asigurat o morgă mobilă, consiliere psihologică și personal medical. Totodată, ASSMB actualizează permanent inventarul paturilor disponibile în spitalele administrate și a locurilor de frigidere mortuare, pentru a avea situația în timp real.

La ora 8.00 dimineaţa, în cele 19 spitale administrate de ASMB erau disponibile 573 paturi medicale pentru adulţi, 49 pentru copii (cu posibilitate de suplimentare de 126 de paturi) 398 paturi chirurgie (cu posibilitate de suplimentare de încă 90), 61 ventilatoare AŢI, 76 paturi terapie intensivă/monitorizare (la nevoie încă 11) şi 47 frigidere mortuare.

De asemenea, Compania Municipală Consolidări București a participat activ la acțiunea de organizare a taberei pentru sinistrați la Arena Națională, noaptea trecută, aproape 130 de angajați ai companiei au ajutat, în principal, la montarea paturilor de campanie necesare celor câteva mii de sinistrați. Toate utilajele și mașinile din dotarea Companiei Municipale Consolidări București au fost redirecționate către Arena Națională, pentru a fi folosite în caz de nevoie. Pe parcursul nopții, au mai fost distribuite prelungitoare electrice către zonele indicate.

La pregătirea taberei pentru sinistraţi de la Arena Naţională a participat şi STB cu 72 de angajaţi şi 12 autobuze care au preluat participanţii la exerciţiu. STB a raportat 40 de mijloace de intervenţie (6 remorchere, 2 de intervenții, 2 pentru depanări, 5 echipe sudură și verificat calea de rulare, 3 echipe macaze automate și 6 echipe de verificat rețeaua de contact, 4 basculante, 2 automacarale, 3 buldoexcavator etc.).

Totodată, 130 de polițiști locali au sprijinit acțiunea de organizare a taberei, au montat pături pentru sinistrați şi au asigurat menținerea ordinii publice în zonă. În paralel, echipele inspectorilor Direcției Control din cadrul Poliției Locale Bucureşti efectuau acțiuni speciale de depistare a imobilelor avariate, care prezentau riscuri.
Astăzi, DGASMB pune la dispoziție pentru exerciţiu doua cantine sociale pe care le administrează: Cantina j Sf. Constantin, Str. Sf. Constantin, nr. 8, sector 1 şi Cantina Griviţa, calea Grivitei, nr. 216, sectorul 1.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel