Cutremur de 6,5 grade, resimțit și în București

Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Un cutremur s-a resimțit, sâmbătă, în București, în jurul orei 12:30. Seismul de 6,5 grade pe scara Richter s-a produs în Marea Egee, informează USGS.

 

Agenția de presă bulgară Novinite scrie că un cutremur de 6,5 grade pe scara Richter, produs pe teritoriul Greciei, a zguduit capitala Bulgariei, Sofia, sâmbătă, în jurul orei 12:30. Acesta ar fi fost urmat de un al doilea seism, de 5 grade pe scara Richter.

Directorul Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), Constantin Ionescu, a declarat pentru Mediafax că seismul de 6,5 grade pe scara Richter produs în Marea Egee a fost unul de suprafaţă, produs pe falia nord-anatoliană.

Ionescu a mai spus că seismul s-a simţit în Bucureşti şi, probabil, în Giurgiu, Olteniţa, Constanţa, Mangalia şi Craiova.

Directorul INFP a precizat că este pentru prima dată când un cutremur produs în Marea Egee este simţit în România.

De la începutul acestei luni, în România au avut loc zece cutremure, opt în Vrancea, unul în Banat, județul Timiș, și unul în Transilvania, Hunedoara, cu magnitudinea între 2,5 și 3,8 grade pe Richter.

De asemenea, pe 8 mai a avut loc un seism de 3,6 grade în Serbia, care s-a resimțit și în România.

În urmă cu doar o zi, un alt cutremur s-a produs, de data aceasta în zona seismică Vrancea, la ora 11:34, la o adâncime de 140 de kilometri. A avut magnitudinea de 3,2 pe Richter. Zonele aproapiate au fost: Focșani (39km), Covasna (43km), Mărășești (46km), Râmnicu Sărat (47km), Târgu Secuiesc (53km).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel