Cel mai PUTERNIC cutremur din România în 2014

România s-a zguduit din nou joi dimineață. Seismul care s-a produs în zona Nehoiu a avut magnitudinea de 4,7 grade pe scara Richter. 

seismCutremurul puternic a fost înregistrat de aparate la ora 08.16 și s-a produs la o adâncime de 127 kilometri. Mișcarea puternică a avut loc în arealul Vrancea (121 kilometri de Bucuresti și 12 kilometri de Nehoiu). În județul Buzău, dar și în București oamenii au resimțit seismul.

Un alt seism s-a produs miercuri, la ora 13.19, în zona Vrancea. Cutremurul cu magnitudinea de 2,7 grade pe scara Richter a fost înregistrat la o adâncime de 116 kilometri. De asemenea, în noaptea de marți spre miercuri, în zona seismică Vrancea, la ora 00.52, s-a produs un cutremur de 3,2 grade, care a avut epicentrul în judeţul Buzău.

În ultima vreme, România a fost zgâlțâită de mai multe seisme. Profesorul Gheorghe Mărmureanu a dat câteva sfaturi în caz de cutremur.

Specialistul a spus că, în cazul unei mișcări telurice puternice, românii nu ar trebui să părăsească locuințele și asta pentru că nicio scară nu este proiectată antiseismic.

“În caz de cutremur trebuie să stăm în casă. Este cea mai mare prostie să ieşim pe scara imobilului. La cutremurul din 4 martie 1977 au fost oameni care au murit pentru că au ieşit pe scara blocului. În momentul în care ai pus piciorul pe o scară, cealaltă poate să o ia perpendicular şi îţi taie piciorul. În România, nicio scară nu este proiectată antiseismic”, a spus Gheorghe Mărmureanu conform RomaniaTV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel