Cutremur puternic în sudul Iranului

Un cutremur de magnitudine mare și care a fost resimțit a avut loc în sudul Iranului. 

Un cutremur cu magnitudinea 5,7 a zdruncinat duminică provincia Fars din sudul Iranului, a anunţat postul public de televiziune iranian, citat de Reuters, scrie Agerpres. 

Nu există deocamdată informaţii privind eventuale victime ori pagube în urma seismului care s-a produs în jurul orei locale 07.00 p.m. (14.30 GMT), la o adâncime de 11 kilometri.

Cutremurul a fost resimțit



Potrivit media locale, cutremurul a fost resimţit în mai multe localităţi din provincie, epicentrul fiind localizat în apropierea oraşului Khesht.

Mai multe echipe de salvare au fost trimite în regiune, iar spitalele din zonă sunt în stare de alertă.

Iranul, al cărui teritoriu este traversat de mai multe falii seismice, este una din ţările lumii cele mai afectate de cutremure. În 2003, un seism cu magnitudinea 6,6 în provincia Kerman a ucis 31.000 de oameni şi a devastat oraşul istoric Bam.

Taiwanul a înregistrat miercuri 28 de cutremure în aproape cinci ore

Coasta de est a Taiwanului a înregistrat miercuri 28 de seisme în mai puţin de patru ore şi jumătate, cel mai mare fiind de 5,2 grade pe scara locală de maximum 7 grade, potrivit informaţiilor publicate de Central Bureau of Meteorology of Taiwan (OCMT), relatează EFE, mai scrie Agerpres. 

Mass media locale au informat că deocamdată s-au produs doar mici avarii la unele clădiri şi nu au fost semnalate victime provocate de cutremurele în serie.

Primul şi cel mai puternic dintre seisme s-a produs miercuri dimineaţă la 06:52, ora locală, cu o magnitudine de 5,2 grade dintr-un total de 7, la o adâncime de 5,9 kilometri şi având epicentrul situat la 5,1 kilometri sud-vest de localitatea taiwaneză Hualien.

Potrivit departamentului de seismologie al OCMT, alte două dintre cutremurele înregistrate au fost de 5 grade şi s-au produs la 06:59 şi respectiv 07:45 ora locală.

În total, 28 de seisme s-au înregistrat pe o rază de 19,4 kilometri distanţă de localitatea taiwaneză Hualien.

Ultimul dintre cutremurele înregistrate pe site-ul OCMT a avut loc la ora locală 11:23 (03:23 GMT) şi a avut o intensitate de 2,9 grade.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel