Cutremur puternic în Noua Zeelandă

Foto: Inquam, de Octav Ganea
Foto: Inquam, de Octav Ganea

Un cutremur puternic, de peste 6 grade pe scara Richter, s-a produs, miercuri, în Noua Zeelandă.

Un cutremur puternic cu magnitudinea 6,2 a lovit miercuri Insulele Auckland, Noua Zeelandă, potrivit Centrului Seismologic European-Mediteranean (EMSC), scrie wionews.

Totuși, insulele de pe coasta de sud a Noii Zeelande sunt în mare parte nelocuite.

Epicentrul cutremurului a fost localizat la 33 de kilometri adâncime. Rapoartele preliminare sugerează că nu există nicio avertizare de tsunami și niciun raport de pagube materiale în Noua Zeelandă.

Invercargill este cel mai apropiat oraș de locul în care s-a produs cutremurul. Un oficial al consiliului municipal a declarat pentru AFP că nu au existat rapoarte privind resimțirea unui cutremur sau deteriorarea infrastructurii.

Noua Zeelandă rămâne predispusă la cutremure

Luna trecută, un cutremur cu magnitudinea de 7,1 a lovit regiunea Insulelor Kermadec din apropierea țării, potrivit Serviciului Geologic al Statelor Unite (USGS).

Adâncimea cutremurului a fost localizată la 10 kilometri și inițial, USGC a sugerat că este un cutremur cu magnitudinea de 7,3. În ciuda amenințării timpurii de tsunami, Centrul de avertizare al tsunamiului din Pacific din SUA a clarificat ulterior că nu există o asemenea amenințare.

Noua Zeelandă rămâne întotdeauna predispusă la cutremure, deoarece se află la convergența dintre două plăci tectonice majore - Placa Australiană și Placa Pacificului.

Țara este, de asemenea, situată la marginea unei zone de activitate seismică intensă, cunoscută sub numele de Cercul de Foc al Pacificului. Mii de cutremure afectează Noua Zeelandă în fiecare an.

La începutul acestui an, Turcia a fost zguduită de două cutremure extrem de puternice, de peste 7 grade pe scara Richter, care au produs numeroase pagube materiale. În plus, acestea au fost urmate de numeroase replici, iar numărul victimelor s-a ridicat la câteva zeci de mii de persoane, atât în Turcia, cât și în Siria. 

De asemenea, și în România a existat o activitate seismică puternică într-o zonă în care de regulă nu se produceau cutremure. Două seisme cu magnitudine de peste 5 grade pe scara Richter au avut loc în județul Gorj, iar acestea au fost urmate de peste 1.000 de replici în săptămânile ulterioare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel