Cutremur în nordul Italiei. Panică printre locuitorii din Milano

Un cutremur s-a produs, sâmbătă, în Italia. 

Un cutremur puternic s-a produs sâmbătă în nordul Italiei. Institutul Național de Geofizică din Italia anunță că seismul a avut epicentrul în zona de vest a orașului Bergamo. Potrivit datelor oficiale, cutremurul a început la ora 11.30 și a avut magnitudinea 4,4. Adâncimea a fost stabilită la 26 de kilometri.

Epicentrul seismului a fost în Bonate Sotto, un oraș din Bergamo cu aproximativ 6.000 de locuitori. În mai multe zone din orașul Milano, clădirile s-au mișcat, iar unii oameni au ieșit în stradă, potrivit agenției ANSA, citează Mediafax.

Un cutremur cu magnitudinea de 7,3 grade s-a produs, săptămâna aceasta, şi în largul coastelor Indoneziei

Un cutremur cu magnitudinea 7,3 s-a produs marți în largul coastei de est a Indoneziei, potrivit USGS (US Geological Survey). A fost emisă o avertizare de tsunami, conform CNN.

Seismul s-a produs la 112 kilometri (69 de mile) la nord de Maumere, pe insula indoneziană Flores.

USGS a precizat că seismul a avut loc la o adâncime de 18,5 kilometri (11 mile) în Marea Flores la ora locală 10:20 (22:20 ET).

Pe baza parametrilor preliminari ai cutremurului, Centrul de alertă pentru tsunami din Pacific a declarat că "valuri periculoase de tsunami sunt posibile pentru coastele situate pe o rază de 1.000 de kilometri (621 mile) de epicentrul cutremurului".

Grecia: Cutremur de 5,4 grade în sud, simţit la Atena şi în Creta, dar fără victime sau pagube

Un seism cu magnitudinea de 5,4 grade pe scara Richter a zguduit sâmbătă dimineaţă o parte a sudului Greciei, fiind simţit inclusiv la Atena, dar fără a produce victime sau pagube, transmite Reuters.

Cutremurul s-a produs la ora 05.16 GMT, la o adâncime de 58 km în marea care desparte peninsula Peloponez de insula Creta, a raportat Institutul de Geodinamică de la Atena.

Media elene au relatat că seismul a fost simţit de la Atena până în Creta.

'A durat în jur de cinci secunde şi s-a simţit foarte puternic chiar şi la parterul clădirilor', a scris un martor din oraşul cretan Chania pe site-ul Centrului Seismologic Europeano-Mediteraneean (EMSC).

Potrivit serviciului de pompieri al Greciei, nu au fost raportate pagube.

'Din cauza adâncimii sale considerabile, seismul a fost simţit pe o suprafaţă mai mare', a declarat Efthymios Lekkas, şeful agenţiei elene pentru pregătirea împotriva cutremurelor, la televiziunea de stat ERT, citează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel