Urmărește emisiunea live


Cutremur puternic în Italia. Zeci de clădiri prăbușite, oameni prinși sub dărâmături-VIDEO

Un cutremur  de 6,2 grade a lovit oraşul italian Amatrice, iar mai multe persoane sunt blocate sub dărâmături. Seimsul a fost urmat de zeci de replici cu magnitudini între 2 şi 4.2, potrivit rtv.net. Nu se cunoaște dacă printre victime se află și români.

UPDATE: Ministerul Afacerilor Externe precizează că, potrivit informaţiilor disponibile, până la acest moment, printre victimele seismului din Italia nu se află cetăţeni români, menţionând că o echipă din cadrul Unităţii de Reacţie Rapidă din Centrala MAE este pregătită să se deplaseze în zonă, în cazul în care situaţia o va impune. Potrivit unui comunicat al ministerului, prin intermediul misiunii diplomatice la Roma şi al oficiului consular la Bologna, continuă demersurile în vederea acordării asistenţei şi protecţiei consulare românilor în urma seismului produs în Italia.

UPDATE. 63 de morți și peste 150 de răniți este ultimul bilanț al cutremurului.

UPDATE: Cel puțin 38 de persoane au murit în urma puternicului cutremur care a lovit centrul Italiei miercuri dimineața, a anunțat o purtătoare de cuvânt al departamentului de protecție civilă, citată de Reuters.

Seismul a afectat orașe și sate din zona de munte a țării, ceea ce face operațiunile de salvare să fie mai dificile, a indicat purtătoarea de cuvânt Immacolata Postiglione.

Adresându-se jurnaliștilor, Postiglione a precizat că 27 de persoane au murit în zona dintre orașele Accumoli și Amatrice, și alte 10 și-au pierdut viața în zona Arquata, aflată în apropiere. Ulterior, în cadrul aceleiași conferințe de presă, aceasta a urcat bilanțul la 38 de morți, fără a oferi detalii suplimentare.

UPDATE: La Amatrice, spitalul nu mai este funcțional. Oamenii sunt duși cu elicopterul la alte spitale. 

UPDATE: Cel puțin 14 oameni au murit. Două localități s-au transformat în grămezi de moloz, oamenii sunt prinși sub dărâmături. Străzi, poduri și spitale sunt prăbușite. Accesul este îngreunat. 

Cutremurul  a avut la ora 03.36 ora locală, în regiunea Perugia, la o adâncime de numai 10 kilometri. În Roma, cutremurul s-a resimţit timp de aproximativ 20 de secunde, potrivit presei din peninsulă. Primarul oraşului Amatrice a declarat pentru un post de radio că oraşul a fost distrus.

Până la această oră sunt cel puţin 2 morţi, seismul fiind urmat de alte replici puternice

Autorităţile italiene au anunţat că localitatea Amatrice a fost puternic zguduită, miercuri dimineaţă, de un seism cu magnitudinea de 6,2 grade pe scara Richter, iar mai multe persoane sunt blocate sub dărâmături. Momentan nu există informaţii cu privire la numărul persoanelor rănite, informează Reuters.

"Drumurile spre şi din localitatea noastră sunt blocate. Jumătate din oraş a dispărut. Sunt oameni sub dărâmături... A fost o alunecare de teren şi un pod s-a prăbuşit", a declarat primarul Amatrice, Sergio Pirozzi.

Agenţia pentru Protecţie Civilă a anunţat că seismul a fost grav şi există relatări cu privire la daunele provocate. Între timp, un refugiat din munţii Gran Sasso a susţinut că o bucată mare dintr-o piatră s-a prăbuşit în timpul cutremurului.

Localitatea Amatrice este situată în partea centrală a peninsulei italiene, în zona montană a Apeninilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel