CUTREMUR puternic în ITALIA 10 aprilie

Marți, 10 aprilie, s-a produs în centrul Italiei.

Seismul a avut magnitudinea de 4,1 grade pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 9 kilometri. Mișcarea telurică a fost înregistrată de aparate la ora 5:11, informează l'Istituto nazionale di geofisica e vulcanologia (Ingv).

Cutremurul a fost resimțit în mai multe zone printre care Umbria. Oamenii s-au speriat și au ieșit imediat din case. Seismul a fost urmat de replici de intensitate mai mică. Cea mai apropiată localitate de epicentru a fost Muccia, în provincia Macerata.

În prezent, nu au fost înregistrate pagube materiale semnificative și nici victime omenești, dar autoritățile rămân în alertă. 

Primarul orașului Pieve Torina, care a fost puternic afectat de cutremurul din 2016, a spus că există daune și că, drept urmare, școlile au fost închise.

Trenurile din anumite zone au fost anulate, pentru a efectua verificări.

Patru cutremure cu magnitudinea cuprinsă între 5,4 şi 6,5 s-au produs în centrul Italiei

În perioada august 2016 - ianuarie 2017, patru cutremure cu magnitudinea cuprinsă între 5,4 şi 6,5 s-au produs în centrul Italiei, afectând regiunile Lazio, Umbria, Marche şi Abruzzo. Seismele au produs pagube majore, au pus la pământ numeroase clădiri din oraşe şi sate şi au provocat peste 300 de decese, inclusiv moartea a 29 de persoane surprinse de o avalanşă declanşată de cutremur.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel