Cutremur în Grecia, 29 martie 2024. ”Destul de lung ca durată și puternic” - Ultimele informații

foto de pe LIVE CAM din zona unde s-a produs cutremurul/www.earthquakes.gr
foto de pe LIVE CAM din zona unde s-a produs cutremurul/www.earthquakes.gr

Un cutremur s-a produs vineri dimineață în Grecia.

Centrul Seismologic Euro-Mediteranean anunță că în sudul Greciei s-a produs un seism în această dimineață. Cutremurul a avut o intensitate de 5,7 pe Richter. Cutremurul este semnificativ în contextul în care adâncimea la care s-a produs este de 17 kilometri. 

2. EMSC... (cutremur-grecia_49931900.jpg)

Foarte multe mărturii ale grecilor care au resimțit cutremurul sunt din Kalamata, la 85 de kilometri de epicentru, dar sunt mărturii și din Tholo (45 km), Zakynthos (65 km), Patras (121 km) și multe alte zone ale Greciei, mai apropiate de epicentru. 

”Cutremur dublu foarte lung și intens. Fără daune însă” scrie cineva din Argostoli, aflat la 121 km de epicentrul seismului, pe EMSC. ”Mașina s-a mișcat înainte și înapoi... foarte puternic în zona Spiantza” scrie o altă persoană, aflată la 49 de km de epicentru. O altă persoană descrie: ”nu a fost prea mult zgomot, dar s-a mișcat prelungit casa, de la nord la sud” (Gaitani, 68 km). 

”Un set destul de semnificativ de tremurături care durează aproximativ un minut și ceva. Cel mai mare simțit în partea noastră a insulei de câteva luni” scrie un localnic din Zakynthos. ”Durată foarte lungă și agitare continuă fără zgomot. Lămpile au continuat să pâlpâie mult timp” notează un localnic din Lechaina (68 km de epicentru). 

Astfel de mărturii ale localnicilor sunt de ordinul sutelor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel