Cutremur puternic în China. Cel puţin şase persoane au murit

 Un cutremur puternic cu magnitudinea 6 a lovit luni provincia Sichuan (sud-vest), făcând cel puţin şase morţi şi 75 de răniţi, au anunţat responsabili şi presa de stat, transmite AFP.

Numeroase echipe de salvare s-au îndreptat spre zonele afectate din apropierea epicentrului, situat în vecinătatea oraşului Yibin, a informat agenţia Xinhua. Toate victimele au fost înregistrate în districtele Changning şi Gongxian, potrivit unor responsabili citaţi de Xinhua. Cutremurul s-a produs la orele 22.55 (14.55 GMT) la o adâncime de 16 kilometri, potrivit Centrului chinez pentru cutremure.

El a fost urmat în 40 de minute de la seismul iniţial de cel puţin patru replici, dintre care cea mai importantă a avut magnitudinea 5,1. Un hotel din apropierea epicentrului s-a prăbuşit, dar nu este clar deocamdată dacă acest incident s-a soldat cu victime. Pe mai multe artere rutiere din regiune au apărut fisuri. Peste 300 de pompieri au fost desfăşuraţi la faţa locului şi echipe de prim-ajutor au fost trimise cu 5.000 de corturi şi alte echipamente de salvare, potrivit agenţiei chineze. Provincia Sichuan este frecvent lovită de seisme. În 2008, un cutremur de pământ cu magnitudinea 7,9 a făcut 87.000 de morţi şi dispăruţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel