Cutremur PUTERNIC în Alaska

Cutremur
Cutremur

Un cutremur puternic, cu magnitudine de 8, a avut loc, luni, în largul Alaskăi, a anunţat Institutul american de geologie (USGS), relatează AFP.

O alertă de tsunami a fost emisă pentru Alaska şi coasta Canadei.

Potrivit USGS, cutremurul a avut loc la ora 20.45 GMT (23.45, ora României), la 24 de kilometri sud-est de insula Little Sitkin, în Alaska, un stat american situat la nord-vestul Canadei.

Epicentrul s-a situat la o adâncime de 114,4 kilometri.

Cutremurul a fost urmat de o serie de replici, dintre care una cu magnitudine de 6. Nicio pagubă majoră nu a fost constatată.

"Nu a existat o reacţie de panică", a relatat pentru AFP Layton Lockett, un oficial al oraşului Adak, după ce a dat alarma pentru evacuarea a aproximativ 150 de persoane din zonele de coastă.

"Suntem obişnuiţi cu astfel de cutremure", a spus el, declarându-se mulţumit că nu s-au înregistrat victime sau pagube importante.

"În prezent, suntem în stadiul de verificare", a adăugat. "Ne aşteptăm ca imobilele să nu aibă probleme. Suntem mai îngrijoraţi pentru principalele infrastructuri, precum drumurile, apa şi canalele de scurgere, sistemul electric", a precizat el. "Vom verifica totul, dar cred că ar trebui să funcţioneze", a declarat oficialul local.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel