Cutremur puternic: cel puţin 84 de persoane rănite

Cutremur
Cutremur

Cutremurul produs miercuri, la ora locală 10.38 (06.08 GMT), a provocat rănirea a cel puţin 84 de persoane, relatează Xinhua, citând agenţia iraniană ISNA.

Seismul, cu magnitudinea 5,2 potrivit Xinhua şi 5,3 conform Reuters, s-a produs în apropiere de oraşul Sisakht din provincia Kohgiluye şi Boyerahmad, aflată în vestul Iranului. Potrivit Reuters, care citează Centrul naţional de informaţii privind cutremurele, seismul a provocat rănirea a cel puţin 76 de persoane şi a avut loc la ora locală 08.30 (04.08 GMT). Epicentrul acestui seism, produs la o adâncime de 8 kilometri, a fost plasat la o distanţă de aproximativ 160 de kilometri în raport cu oraşul Sisakht, notează Xinhua.

În urma seismului, locuitorii din Sisakht au fost cuprinşi de panică şi au ieşit pe străzile oraşului. Pompierii au cutreierat străzile cerându-le locuitorilor să iasă din case. Până în prezent nu s-au raportat pagube majore în oraş, dar în unele zone rezidenţiale din regiunile suburbane au fost raportate distrugeri. Comunicaţiile cu telefoane mobile şi alimentarea cu energie electrică au fost afectate.

[citeste si]

De asemenea, căderile de pietre au blocat drumuri în Yasooj, capitala provinciei Kohgiluye şi Boyerahmad. Autorităţile au ordonat trimiterea unor echipaje de intervenţie şi prim-ajutor la faţa locului. Mai multe seisme s-au produs în vestul Iranului în ultimele luni. În noiembrie 2017, un cutremur cu magnitudinea 7,3 s-a produs în aceeaşi regiune, provocând cel puţin 530 de victime omeneşti şi rănind alte 8.000 de persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel