Cutremur ”prezis”. Cine se află în spatele paginii Seismic Center

Cutremur
Cutremur

Echipa Seismic Center a transmis un mesaj prin care a făcut mai multe precizări cu privire la pagina de Facebook unde ”prezice” seismele.

Seismic Center si-a inceput activitatea si cercetarea in domeniul cutremurelor la inceputul anului 2016 iar la sfarsitul anului 2016 - inceputul anului 2017 a trecut la continuarea studiului pe domeniul public impreuna cu cei care doresc sa urmareasca rezultatele acestor studii in cercetarea seismica si prognoza seismica, iar acum la sfarsitul anului 2018 inceputul lui 2019 se va constitui sub forma juridica in ONG A.S.A.R Seismic Center - Asociatia seismologilor amatori din Romania in baza si conform actului constituitiv Legea 26/2000, daca vom continua cercetare in Romania. Principalii factori care conteaza sunt:

- Daca detectia si prognozarea cutremurului din timp cu zile chiar luni, cum a fost cel de 5.8 de pe 28 octombrie 2018, se poate repeta si la un alt viitor seism care chiar daca ar fi unul diferit.

- Ce grad de siguranta prezinta aceste noi tehnici;

- Ce costuri sunt si ce resurse implica;

- Ce tipuri de seisme se pot anticipa.

Acestea sunt lucrurile care ar fi trebuit sa-i intereseze pe cei care ar fi avut nevoie cu adevarat de un sistem de detectie din timp al cutremurelor.

Scopul paginii: este acela de a efectua cercetari in domeniul factorilor premergatori cutremurelor, pregatirea si avertizarea populatiei din timp inaintea unui cutremur devastator distribuind informatiile organelor abilitate si a resurselor media, dezvoltarea de sisteme inteligente de prognoza seismica, dezvoltarea de noi metode de detectare a producerii seismelor.

Metodologia utilizata: fiecare metoda de prognoza sau de identificare a potentialilor factori este verificata efectuand analize comparative si calitative incluzand fiecare zi de activitate seismica inregistrate in sistemele moderne dar si cu datarile istorice ale cutremurelor eliminand astfel posibilele greseli ori rezultate false. Stim ca este o cantitate enorma de date pentru comparatie si analiza dar asta este activitatea cu care ne ocupam aproape zi de zi deoarece obtinem doar rezultate sigure.

Surse ale datelor utilizate in cercetare: seismografe, accelerometre, gravitmetre, gravitmetru superconductor pe 3 axe, analizoare spectrale de frecventa, magnetometre, sateliti, sisteme de calcul astronomic, etc.

Echipa si viitoarea Asociatie Seismic Center nu este afiliata la nici o institutie sau organizateie guvernamentala sau politica.In echipa isi desfasoara lucrul seismologi amatori, pasionati de seismologie. Numarul celor care efectueaza lucru de cercetare din echipa este irelevant pentru public el putand fi de 1, 2, 3, 4, 5 pana la 10 persoane acest lucru fiind mai putin important si cei care vor sa stie acest lucru in mod expres au intentii posibil dubioase, la fel si cei care cauta neaparat sa stie identitatile celor care lucreaza in aceasta cercetare, dar totusi furnizam si aceste detalii sub forma de contract.

NU suntem afiliati si nici nu reprezentam o insitutie din tara sau din afara tarii (momentan).

Stadiul actual al cercetarilor: Etapa III - anul 3

- durata: 4 ani minim

- rezultate: pozitive (detectia cu succes oferita gratuit si neconditionat catre cei interesati a unui seism important si al altor medii, balata favorabila la marja de eroare si a alertelor false, care au existat ca la orice inceput de drum)

- productie: tehnologii noi in dezvoltare

Aria de cercetare: Studiul nostru se desfasoara in primele 3 etape pe zona seismica Vrancea din Romania ce are caracteristici complexe fata de celelalte zone seismice de pe glob. In urmatoarea etapa vom trece la extinderea si aplicarea rezultatelor in domeniul prognozei seismice la nivel global/international.

Tip cercetare: ca si orice progrese in domeniu o parte sunt facute publice o parte raman secrete din considerente de siguranta.
Pana la finalul lui 2019 ne-am propus sa structuram toate informatiile din ultimii 3 ani si sa le prezentam ordonat in cadrul unui website, plus implicarea mai activa in prezentarea si informarea populatiei despre cutremure si preventia efectelor nedorite ale acestora.

Acest canal de comunicare nu a creat niciodata in ~2 ani panica si nici nu a intentionat sau intentioneaza acest lucru, efectuand chiar distribuiri si creare de materiale de informare a cititorilor asupra conduitei in cazul seismelor majore plus norme de securitate in cadrul cutremurelor. Nu ne asumama nici o raspundere pentru alte pagini care ne preiau fara acord identitatea sau informatii, care efectueaza activitati de tip phishing, clonare sau alte activitati asemanatoare, sau a altor persoane care vorbesc in numele nostru sau despre noi. Nu ne asumam activitatile si actiunilor cititorilor acestei pagini fiecare o face pe propria raspundere conform termenilor.

Cunoastem foarte bine faptul si tinem cont ca daca detinem informatii sigure despre un posibil dezastru natural acestea vor fi comunicate mai intai oficialitatilor conform legislatiei in vigoare si respectand normele pentru siguranta nationala, dar aici o sa mai discutam...

[citeste si]

Daca cineva doreste mai multe informatii sau prezentari acestea se vor face in prezenta avocatilor pe baza de contract de confidentialitate la locatia noastra, pana in prezent nu am primit nici o cerere pe adresa de email [email protected] din partea oficialitatiilor romane.

O parte din aceste informatii au fost deja publicate pe aceasta pagina in lunile sau anii anteriori. Ne autofinantam de mai bine de un an, din resurse proprii”, a transmis echipa Seismic Center.

Cu toate acestea, oamenii din spatele acestei pagini de Facebook nu și-au dezvăluit identitatea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel