EXCLUSIV  CUTREMUR pe piaţa imobiliară. Daniel Zamfir: Asta vrea Nicuşor Dan. Intrăm într-o nebunie

Foto: Kawser Hamid - Pexels
Foto: Kawser Hamid - Pexels

Senatorul Daniel Zamfir a anunţat că primarul Nicuşor Dan propune un lucru care va bloca, timp de doi ani, orice construcţie în Bucureşti. 

Nicușor Dan cere Consiliului General suspendarea pentru 2 ani a Planurilor Urbanistice Coordonatoare ale Sectoarelor 2, 3, 4, 5 și 6, potrivit unor proiecte care se află pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General de pe 26 februarie.

Daniel Zamfir, senator PSD, a spus că planul lui Nicușor Dan va da peste cap piața imobiliară.

"Vineri este o şedinţă prin care Nicuşor Dan propune Consiliului General suspendarea tuturor Planurilor Urbanistice Zonale (n.r. - în cinci din cele şase sectoare, timp de doi ani). (...) Anul trecut au fost adoptate PUZ-urile din cinci din cele şase sectoare, mai puţin Sectorul 1; ei bine, în urma acelor PUZ-uri s-au eliberat autorizaţii de construcţie. Oamenii s-au apucat să construiască. Cei din domeniul privat care fac locuinţe au făcut antecontracte de vânzare-cumpărare, angajându-se că vor livra locuinţele.

Ei bine, aflăm că vineri Nicuşor Dan va propune suspendarea acelor PUZ-uri. Asta înseamnă că toate autorizaţiile de construcţie se suspendă, că toate lucrările se opresc. Iar aici vreau să spun un lucru de noaptea minţii: se opresc şi lucrările publice. (...) Intrăm într-o nebunie; nu cred că s-a pomenit aşa ceva într-o capitală europeană. Cum să paralizezi timp de doi ani de zile orice lucrare. (...)

Dincolo de nebunia care se creează, până la urmă sectorul care are o contribuţie semnificativă la bugetul Bucureştiului – sectorul construcţiilor, ce faci, îl paralizezi? Uitaţi-vă în ce discordanţă intră cu ceea ce vorbeşte Guvernul care spune de bugetul investiţiilor, anul investiţiilor. Păi în Bucureşti se paralizează orice investiţie. În momentul în care tu suspenzi un PUZ, tu practic ai suspendat orice lucrare de construcţie", a declarat, la DC News, Daniel Zamfir.

Citeşte şi: Nicușor Dan, suspendare PUZ-uri Bucureşti. Chirieac: Asta creşte preţul locuinţelor cu 30%

Ce se va întâmpla pe piața imobiliară, aflați urmărind interviul integral:

VIDEO: 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel