Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a identificat alți șase cetățeni români aflați în Nepal care sunt în siguranță.
"Pe parcursul zilei de 27 aprilie 2015, au continuat demersurile complexe de identificare și contactare a cetățenilor români care se află în regiunea afectată de cutremurul produs în Nepal, la data de 25 aprilie 2015.
În acest sens, prin eforturile conjugate ale Departamentului Consular, Ambasadei României la New Delhi și Consulatului Onorific al României din Nepal, au mai fost identificați în Nepal alți 6 cetățeni români. Aceștia nu au putut fi contactați direct, însă, Departamentul Consular din cadrul Ministerului Afacerilor Externe a reușit să identifice și să contacteze familiile lor din țară care au precizat că cei 6 cetățeni români sunt în afara pericolului", anunță MAE.
Potrivit sursei citate, bilanțul care a rezultat în urma situației actualizate, luni, la orele 18,00, indică un număr de 36 de cetățeni români identificați în Nepal.
"Lista cetățenilor români din Nepal este actualizată permanent în acord cu solicitările de asistență consulară recepționate. În ceea ce privește situația persoanelor aflate pe versantul muntelui, au fost declanșate operațiuni de evacuare cu elicoptere, acestea fiind în curs de desfășurare. Referitor la situația celor 4 alpiniști români, se menține legătura permanentă cu reprezentantul Federației Române de Alpinism și Escaladă", susține diplomația română.
Ambasada României la New Delhi nu a primit nicio confirmare oficială referitoare la existența vreunui cetățean român printre victime.
MAE continuă monitorizarea cu prioritate a situației din regiune și menține legătura permanentă cu Ambasada României la New Delhi și cu Consulatul Onorific al României din Nepal.
Cetățenii români care au rude sau prieteni în zona afectată de cutremur au la dispoziție pentru informații numărul de telefon 0728.557.116 sau e-mail-ul [email protected].
MAE reiterează recomandările anterioare adresate cetățenilor români care se deplasează sau se află în străinătate de a-și anunța prezența la misiunea diplomatică română sau la oficiul consular român din statul respectiv, pentru a beneficia mult mai rapid de asistență consulară în cazuri de urgență, informează România TV.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu