Cutremur Italia: Solul s-a scufundat 70 cm lângă Norcia

Solul s-a scufundat 70 cm pe alocuri în urma seismului cu magnitudinea 6,5 care a zguduit duminică centrul Italiei, a semnalat marți Consiliul național de cercetări (CNR), potrivit AFP.

Bazându-se pe imagini captate prin satelit, cercetătorii de la CNR și de la Institutul național de geofizică și vulcanologie (INGV) au descoperit că deformarea scoarței terestre din această regiune muntoasă se întindea pe 130 km2. În regiunea Castelluccio, în apropiere de Norcia, la șase kilometri distanță de epicentru, solul s-a scufundat pe alocuri 70 cm, potrivit unui comunicat al CNR, relatează Agerpres.

O astfel de prăbușire este "mai degrabă ieșită din comun", a spus purtătorul de cuvânt al CNR, Marco Ferrazzoli, întrebat de AFP. În urma seismului survenit la 24 august în aceeași regiune, prăbușirea solului nu a depășit 18 cm, a precizat acesta.

Cutremurul puternic produs duminică în centrul Italiei a fost urmat de circa 1.100 replici, cea mai puternică fiind cea care a fost înregistrată marți dimineață, având magnitudinea de 4,8 grade.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel