Cutremur Italia: Român decedat la 24 de ore după seism. MAE s-a autosesizat

Basilica din Norcia, distrusă după cutremurul de duminică
Basilica din Norcia, distrusă după cutremurul de duminică

Ambasada României la Roma s-a autosesizat cu privire la decesul unui cetățean român, care a survenit în cursul dimineții de luni. Moartea a survenit la 24 de ore după producerea seismului din Italia, cauza morții urmând a fi stabilită în perioada următoare, precizează Ministerul Afacerilor Externe.

Ambasada României la Roma este în contact cu familia cetățeanului român, fiind pregătită să acorde asistență în vederea repatrierii.

Din verificările efectuate până la momentul actual, nu există cetățeni români spitalizați în urma cutremurului, se arată într-un comunicat al MAE, citat de Agerpres.

"De asemenea, o mare parte dintre cetățenii români care și-au pierdut locuințele în urma cutremurului din 30 octombrie 2016 au fost transferați în hotelurile din zona lacului Trasimeno (regiunea Umbria). Misiunea diplomatică de la Roma este în legătură cu autoritățile locale pentru a afla informații cu privire la cetățenii români rămași fără adăpost, precum și locațiile exacte unde au fost mutați", precizează sursa citată.

Potrivit datelor oferite de MAE, doi cetățeni români din zonele calamitate au solicitat sprijin pentru repatriere, aceștia urmând să se deplaseze în România în perioada imediat următoare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel