Cutremur Italia. Parlamentul European, ajutor de 1,2 miliarde euro

Cutremur Italia, Ischia, 21 august 2017
Cutremur Italia, Ischia, 21 august 2017

Comisia pentru buget a Parlamentului European (PE) a aprobat miercuri acordarea unui ajutor de 1,2 miliarde de euro Italiei pentru a acoperi pagubele provocate de cutremurele care au lovit țara în 2016 și 2017, relatează AFP.

Comisia a aprobat cu o largă majoritate această plată provenind din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene (FSUE), prevăzut în caz de catastrofă naturală.

"UE a promis să ajute Italia în a face față acestei tragedii; sunt onorat să spun că dăm curs acestui angajament", a comentat eurodeputatul italian Giovanni La Via, membru al Partidului Popular European, grupul parlamentar cel mai important din PE.

Cele "1,2 miliarde de euro, cea mai importantă subvenție plătită de Fondul de Solidaritate al UE, vor merge la locuitorii din Umbria, Lazio, Marche și Abruzzo (regiuni din centrul țării), tragic afectate de cutremurele de pământ, pentru a construi un nou viitor", a subliniat Giovanni La Via într-un comunicat publicat pe internet.

Plata trebuie să fie aprobată de plenul PE luna viitoare.

Între august 2016 și ianuarie 2017, o serie de seisme violente și de replici a lovit zone întinse din lanțul muntos al Apeninilor, în centrul Italiei.

Potrivit comunicatului PE, Italia este cel mai mare beneficiar al FSUE, primind 1,3 miliarde de euro de la înființarea sa în 2002, după grave inundații care au devastat Europa Centrală.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel