Cutremur în Vrancea. Mihai Diaconescu, INFP: Deplasarea a fost de ordinul centimetrilor

Foto: Inquam, de Octav Ganea
Foto: Inquam, de Octav Ganea

Un cutremur mediu a avut loc în zona seismică Vrancea.

În ziua de 4 decembrie 2023 la ora 00:05:48 (ora locală a României) s-a produs în zona seismică Vrancea, Buzău, un cutremur mediu cu magnitudinea ml 4.8, la adâncimea de 132.5 km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 54km NV de Buzău, 57km V de Focșani, 63km SE de Sfântu-Gheorghe, 68km E de Brașov, 77km NE de Ploiești, potrivit INFP.

Reprezentanții Institutului Național de Fizică a Pământului susțin că nu sunt indicii cu privire la posibilitatea producerii unui cutremur major în România în perioada următoare. Mihai Diaconescu, specialist al INFP, a intervenit în direct la Antena 3 CNN și a vorbit despre acest lucru.

Mihai Diaconescu: Deplasarea a fost de ordinul centimetrilor

 

"Cutremurele acestea fac parte din seismicitatea de fond a zonei Vrancea, nu au nimic extraordinar în ele, nici ca magnitudine, nici ca adâncime, nici ca formă de manifestare. Deci nu trebuie să ne mire sau să ne punem probleme", a afirmat Mihai Diaconescu. 

Cu privire la apariția unui nou cutremur în România, specialistul spune că, "din păcate, nu există nicio metodă pentru a stabili magnitudinea unui viitor cutremur nici la noi în țară și nici pe plan internațional".

"Explicația este că s-a întâmplat ceva în zona Vrancea. Nu i-a convenit ceva în zona respectivă și la altitudinea asta deplasarea a fost de ordinul centimetrilor, deci nu are nici o cauză majoră", a mai spus Mihai Diaconescu, specialist al INFP.

Întrebat dacă oamenii ar trebui să se îngrijoreze, Mihai Diaconescu a declarat: "Nu există motive de îngrijorare suplimentare față de cele pe care trebuie să le avem în prezent: pregătirea populației pentru un eventual viitor cutremur major, pentru pregătirea instituțiilor care trebuie să intervină în acest situații".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel