CUTREMUR în Vrancea, al 11-lea de la începutul anului

Un nou cutremur  s-a produs miercuri, la ora 05.10, în zona seismică Vrancea, epicentrul fiind în judeţul Buzău, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP). Magnitudinea cutremurului de miercuri a fost de 4,1 grade pe scara Richter.

Cele mai apropiate oraşe de epicentru sunt Covasna (36 km), Vălenii de Munte (47 km), Săcele (50 km), Târgu Secuiesc (52 km) şi Sfântu Gheorghe (55 km).

Un alt cutremur, cu magnitudinea de 4,1 grade pe scara Richter, s-a produs luni, în judeţul Vrancea, la adâncimea de 17 kilometri. Directorul ştiinţific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP) a declarat, pentru MEDIAFAX, că seismul a fost unul de suprafaţă şi acest tip de cutremur este urmat de mai multe replici, dar acestea au magnitudine mică şi nu ar trebui să depăşească 3,1 grade.

Citește și: România, anul 2015: în jur de 15-20 cutremure de adâncime pe lună

Marţi în Vrancea au mai avut loc alte două cutremure de peste 2,5 grade Richter, respectiv de 3,2 şi 2,8 grade.

În zona seismică Vrancea au fost înregistrate, în ianuarie, alte şapte cutremure, cu magnitudini între 3,2 şi 4,3 grade pe scara Richter, cel mai puternic dintre acestea, cu epicentrul în judeţul Buzău, fiind înregistrat în 4 ianuarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel