Cutremur în Sumatra. Un copil a murit şi o altă persoană a fost grav rănită

sumatra
sumatra

Insula indoneziană Sumatra a fost lovită, în noaptea de luni spre marţi, de un cutremur cu magnitudinea 6.6 produs în nordul insulei, un copil pierzându-şi viaţa, au anunţat marţi dimineaţă autorităţile.

Seismul s-a produs la scurt timp după miezul nopţii (luni, 20.55, ora României), la o adâncime de 52 de kilometri, epicentrul său fiind localizat la circa 400 de kilometri sud-est de Banda Aceh, potrivit Institutului american de Geofizică (USGS), transmite Mediafax.

Banda Aceh este principalul oraş din provincia Aceh, devastată în 2004 de cutremurul urmat de un tsunami care s-au soldat cu peste 220.000 de morţi în regiunea Oceanului Indian.

„Un băiat a fost ucis şi o altă persoană a fost grav rănită“, a precizat Sutopo Purwo Nugroho, purtător de cuvânt al Agenţiei naţionale pentru gestionarea catastrofelor naturale.

Copilul a fost ucis de prăbuşirea unui zid, în timp ce dormea alături de mama lui, la Subulussalam, potrivit unui doctor din localitate.

Locuitorii au ieşit din case panicaţi, după cutremurul care a durat aproximativ două minute.

Seismul a fost resimţit până în oraşele Banda Aceh şi Medan (nordul insulei Sumatra), potrivit autorităţilor.

Centrul de alertă pentru tsunami în Pacific, instalat în Hawaii (SUA), a apreciat că seismul a fost localizat prea mult în interiorul continentului pentru a genera un val seismic.

Indonezia se află pe Cercul de Foc al Pacificului, unde intersecţia mai multor plăci tectonice continentale provoacă o puternică activitate vulcanică şi seismică. Insula Sumatra este deosebit de expusă.

Cutremurul cu magnitudinea de 9,1 produs în decembrie 2004 a devastat provincia indoneziană Aceh.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel