Cutremur în România. La ce adâncime s-a produs seismul

Un cutremur cu magnitudinea de 3 grade pe scara Richter s-a produs în noaptea de miercuri spre joi, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, la ora locală 2:11, anunţă INFP.

Seismul a avut loc la o adâncime de 75,1 kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: Odobeşti (43 kilometri), Oneşti (46 kilometri), Panciu (47 kilometri), Tîrgu Ocna (48 kilometri) şi Slănic-Moldova (48 kilometri).

În luna noiembrie, în România au avut loc 14 cutremure în zona seismică Vrancea şi în zona Transilvaniei, cu magnitudini cuprinse între 2 şi 3,4 grade pe Richter.

Luna trecută, în România s-au produs 6 cutremure de peste 3 grade pe Richter, două dintre acestea având magnitudinea de 4,2 grade pe Richter. Primul cutremur s-a produs în data de 8 octombrie în judeţul Vrancea, la o adâncime de 132,2 kilometri, iar cel de-al doilea pe 28 octombrie, în judeţul Buzău, la adâncimea de 113,6 kilometri. Cel mai mare cutremur din acest an s-a produs în data de 8 februarie, în judeţul Buzău, la ora 17:08, şi a avut o magnitudine de 5 grade pe Richter, seismul fiind resimţit şi la Bucureşti.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel