Cutremur în Ilfov, la 20 de kilometri de București, resimțit în Ploiești. Constantin Ionescu, directorul INFP, dezvăluie care este cea mai expusă zonă a Capitalei

Foto: Inquam, de Octav Ganea
Foto: Inquam, de Octav Ganea

Un cutremur produs în apropiere de Capitală a fost resimțit și la Ploiești. 

Un nou cutremur s-a produs, joi dimineața, în România. Seismul de 2,5 grade s-a produs în Moldova, județul Vaslui, la ora 6:26. Potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului, cutremurul s-a produs la o adâncime de 6,7 km, în apropierea următoarelor orașe: 7 km NV de Bârlad, 39 km S de Vaslui, 62 km SE de Bacău, 73 km NE de Focșani, 88 km SE de Roman, 97 km S de Iași, 98 km N de Galați.

În cursul zilei de ieri, 7 februarie 2024, un alt cutremur a fost înregistrat la ora 23:36. Seismul cu magnitudinea de 2,1 s-a produs la o adâncime de 25,9 kilometri şi a avut epicentrul în judeţul Ilfov, la 20 de kilometri nord-est de Bucureşti. Acesta a fost resimțit inclusiv la Ploiești. Toate acestea după ce, pe data de 5 februarie 2024, au fost înregistrate în total 5 cutremure în România: unul în Argeș, două în Dâmbovița, un altul în Vrancea și cel de-al cincilea în județul Ialomița.

Directorul INFP

În acest context, Constantin Ionescu, directorul INFP, a explicat într-o intervenție telefonică la Antena 3 CNN dacă există motive de îngrijorare după atât de multe cutremure produse în doar câteva zile. Întrebat în special despre seismul din Ilfov, acesta a spus:

"S-au mai produs cutremure crustale în zona Bucureștiului, în apropiere de București, chiar anul trecut s-a produs în nordul Capitalei un cutremur tot așa, de 2 grade. Mai mult zona de est a Bucureștiului, mai ales în toată platforma aceasta estică există falii foarte mici unde se produc din când în când cutremure cu magnitudini în jur de 3-4 grade maximum", a spus Constantin Ionescu.

Întrebat cât de frecvente sunt aceste seisme în București, acesta a spus: "Ele se produc o dată pe an, o dată la 2-3 ani. Nu au fost foarte dese și nu s-a produs așa un roi de cutremure cum s-a produs în alte părți, pe la Oltenia, sau pe la Galați, sau în alte zone".

Totodată, directorul INFP a precizat că seismul produs în apropierea Capitalei nu creează motive de îngrijorare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel