DNA a pus sechestru pe conturile vicecampioanei din Liga 1, ASA Târgu Mureș

Fotbalul românesc este zguduit de un nou caz de corupție! Vicecampioana ASA Târgu Mureș se confruntă cu probleme grave și urmează să intre în incapacitate de plată, după ce DNA a cerut instanței blocarea conturilor echipei, scrie digisport.ro.

În urma acestei decizii, discuțiile privind desființarea echipei au devenit din ce în ce mai aprinse, iar jucătorii se tem că nu își vor mai încasa salariile. Pe fondul anchetei DNA a apărut și informația conform căreia antrenorul Dan Petrescu ar urma să plece în China, având o ofertă de la Jiangtsu Sainty.

Ancheta autorităților a avut ca scop investigarea modului în care Primăria orașului a finanțat în ultimii ani echipa ASA Târgu Mureș, urmărind circuitul banilor din fondurile publice în contul clubului.

Vezi și: Dan Petrescu este noul antrenor al echipei ASA Târgu Mureș

În luna martie a acestui an, după primarul Dorin Florea, a fost rândul celui care conduce clubul ASA Târgu-Mureş din poziţia de membru al Consiliului Director, viceprimarul Claudiu Maior, să dea cu subsemnatul la DNA. Surse din rândul anchetatorilor susţin că Maior ar fi fost audiat în aceelaşi dosar, privind finanţarea ilegală, de la bugetul local, a echipei de fotbal.

"[...] Suspectul Dorin Florea a încheiat şi semnat în condiţii ilegale, ca reprezentant al municipiului Tîrgu Mureş, alături de suspecta Kiss Imola, în calitate de directorul economic, un contract de asociere cu Asociaţia Sportivă Fotbal Club Municipal Tîrgu Mureş, contract vizat de suspectul Măceşanu Virgil în calitate de jurist, prin care s-a alocat acestei asociaţii sportive, de la bugetul local, suma de bani respectivă. Prin aceste fapte a fost prejudiciat bugetul local al municipiului Tîrgu Mureş cu suma de 4.000.000 lei, plătită asociaţiei sportive în perioada 21.08.2013 - 31.05.2014, concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit pentru Fotbal Club Municipal Tîrgu Mureş. Suspecţilor li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală. În dosar se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de o altă persoană", se arată în comunicatul DNA din urmă cu câteva luni.

Conform ultimelor informații, unii jucători și-au sunat deja avocații pentru a vedea clauzele din contract și pentru a încerca să-și rezilieze înțelegerile cu ASA Târgu Mureș.

Citește și: DESCINDERI DNA la Primăria Târgu Mureș

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel