Cutremur în Chile, cu magnitudinea de 6, în timpul unui discurs al preşedintelui ţării, Sebastian Pinera

Un seism cu magnitudinea de 6,6 grade s-a produs joi în centrul statului Chile în timpul unui discurs rostit de preşedintele ţării, Sebastian Pinera, care efectua o vizită în acea regiune, au anunţat companiile mass-media locale şi Agenţia guvernamentală pentru situaţii de urgenţă ONEMI, citate de DPA.

Epicentrul seismului a fost localizat la 47 de kilometri vest de staţiunea estivală Pichilemu din regiunea O'Higgins, aflată pe ţărmul Oceanului Pacific. Nu au fost raportate persoane accidentate şi pagube materiale. Potrivit ONEMI, nu a fost emisă o alertă de tsunami. Pământul a început să se cutremure în oraşul Teno exact în momentul în care preşedintele Pinera rostea un discurs în faţa sediului unei companii specializate în exportul de fructe, au precizat cotidianul La Tercera şi alte instituţii mass-media.

'Păstraţi-vă calmul, domnule preşedinte!', i-a spus unul dintre organizatori preşedintelui Pinera. Acesta din urmă i-a răspuns astfel: 'Sunt mai calm decât voi, oameni buni!'. 'Atunci când vorbim despre pământ, Pământul vrea şi el să ne aplaude', a continuat Sebastian Pinera. 'Acest cutremur este un tribut adus bărbaţilor şi femeilor care lucrează pământul în ţara noastră', a mai spus preşedintele chilian. Chile se află în Cercul de Foc al Pacificului, o regiune cunoscută pentru frecvente cutremure şi erupţii vulcanice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel