Cutremur în cea mai mare casă de avocatură din România

O sentință de trei luni de închisoare cu suspendare cutremură cea mai mare casă de avocatură din România. Fals în înscrisuri și uz de fals sunt acuzațiile aduse avocatului Doru Cătălin Boștină, care au dus la radierea acestuia din tabloul avocaţilor Baroului Bucureşti. 

În 29 iunie, Consiliul Uniunii Naţionale a Barourilor din România (UNBR) a constatat decizia de încetare a calității ce avocat a lui Doru Boștină. Marți, Consiliul Baroului Bucureşti a luat act de această decizie, potrivit Mediafax.

Decizia din 29 iunie s-a luat în baza articolului 14, litera a, din Legea 51/1995 în care este precizat că "este nedemn de a fi avocat: a) cel condamnat definitiv prin hotărâre judecătorească la pedeapsa cu închisoare pentru săvârşirea unei infracţiuni intenţionate, de natură să aducă atingere prestigiului profesiei". Un alt articol care a stat la baza deciziei este 27, lit. d, în care este prevăzut că încetează calitatea de avocat dacă acesta a fost condamnat definitiv pentru o faptă prevăzută de legea penală şi care îl face nedemn de a fi avocat, conform legii.

Avocatul a cerut CAB suspendarea deciziei UNBR, dar încă nu s-a stabilit un termen. În 30 iunie, casa de avocatură "Boștină și Asociații" anunța că poziția lui Doru Boștină de managing partner va fi preluată de Gheorghe Boştină, iar Doru rămânea director de dezvoltare al societăţii. Gheorghe Boștină, în vârstă de 64 de ani, este tatăl lui Doru Boștină și are o cariera juridică de peste 40 de ani.

Casa de avocatură "Boştină şi Asociaţii" a înregistrat în 2012 o cifră de afaceri de 16,98 milioane euro. Are 18 avocaţi parteneri şi peste 130 de avocati colaboratori şi consultanţi.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel