Cutremur în capitala Italiei, cu magnitudine semnificativă. Clădriri avariate

Un puternic cutremur a avut loc duminică seara, în Italia, cu epicentrul la 30 de km de Roma.

Un cutremur cu magnitudinea de 3.7 grade pe scara Richter s-a produs duminică seara, la ora locală 20:43 (19:43 GMT), la 30 de km de Roma, unde a fost resimţit de o parte din locuitori, a anunţat Institutul italian de geofizică, informează dpa şi AFP. Epicentrul seismului produs la 9 km adâncime s-a aflat la 3 km nord-est de oraşul Colonna.

În capitală nu au fost semnalate pagube sau victime, conform informaţiilor din mass-media italiană. O linie de metrou a fost însă temporar închisă pentru efectuarea unor verificări, după care circulaţia a fost reluată pe tronsonul respectiv. Primarul oraşului Colonna, Fausto Giuliani, a declarat pentru agenţia de ştiri ANSA că mai multe clădiri au fost avariate.'A fost multă teamă, toată lumea a ieşit în stradă', a mai spus primarul localităţii.

Capitala italiană nu se află într-o zonă cu risc seismic ridicat, dar cutremurele care au loc în regiunea învecinată Abruzzo, o zonă cu activitate seismică puternică, sunt deseori resimţite la Roma. Cutremure cu magnitudine mare se produc în mod obişnuit în Italia. În august 2016, aproximativ 300 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma unui seism cu magnitudinea de 6.2 grade, care a afectat oraşul Amatrice din centrul Italiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel