Cutremur dublu în Oklahoma. A doua replică a fost de 5,6

sistem alerta cutremur
sistem alerta cutremur

Un cutremur cu magnitudinea de 5,6 s-a produs sâmbătă seara în statul Oklahoma, din centrul Statelor Unite, după ce un seism cu magnitudinea de 4,7 a fost înregistrat în cursul dimineţii în acelaşi stat, a anunţat Institutul american de Geofizică (USGS).

Institutul nu a menţionat dacă s-au înregistrat victime sau pagube materiale şi a evocat un eveniment rar în acest stat, informează Mediafax.

Postul local de televiziune KJRH, care citează serviciile de urgenţă din comitatul Lincoln, a informat însă că s-au constatat pagube semnificative, dar nu a oferit mai multe detalii.

O publicaţie din Oklahoma City, principalul oraş din acest stat, situat la circa 70 de kilometri de epicentrul seismului, a precizat că cel de-al doilea seism a fost resimţit până în nordul statului Texas.

Epicentrul cutremurului, produs la ora locală 22.53 (duminică, 5.53, ora României), a fost localizat la şase kilometri est de oraşul Sparks, la o adâncime de cinci kilometri.

Primul seism, care nu s-a soldat cu victime potrivit USGS, s-a produs la ora 2.12 (9.12, ora României), la nouă kilometri nord de oraşul Praga.

Pentru a remedia limitele scării Richter, seismologii, şi în special cei americani, au recurs la scara "magnitudinii momentului". Concepută în 1977, aceasta măsoară energia degajată de un cutremur.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel