Cutremur devastator: Opt morţi și 100 de răniţi

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Opt morţi, 100 de răniţi în urma unui seism cu magnitudinea de 5,8 produs în estul Pakistanului.

Opt persoane şi-au pierdut viaţa, între care trei copii, şi alte 100 au fost rănite în urma unui seism cu magnitudinea de 5,8 produs marţi după-amiază în estul Pakistanului, au declarat oficiali guvernamentali şi din cadrul poliţiei, relatează Reuters şi AFP. Epicentrul seismului a fost stabilit la 22,3 kilometri nord de oraşul Jhelum, de-a lungul graniţei dintre provincia Punjab şi regiunea Kashmir sub control pakistanez, potrivit Institutului American de Geofizică (USGS).

Cutremurul, produs la o adâncime de 10 kilometri, 'a fost resimţit în cea mai mare parte a provinciei Punjab şi în anumite zone din Khyber Pakhtunkhwa', în nord-vestul Pakistanului, a declarat seismologul pakistanez Muhammad Riaz. 'Cel mai afectat a fost oraşul Mirpur' din Kashmirul pakistanez, a mai spus el.

Fotografii şi înregistrări video 

Fotografii şi înregistrări video publicate de mass-media pakistaneze arătau în oraşul Mirpur o clădire prăbuşită şi fisuri în şosele atât de mari încât să încapă maşini. Cele mai mari pagube au fost înregistrate într-o zonă între Jhelum şi Mirpur, a declarat şeful Autorităţii naţionale pentru gestionarea catastrofelor din Pakistan, general-locotenentul Mohammad Afzal.

Seismul a fost resimţit până la New Delhi. Agenţia Press Trust of India a raportat că oameni panicaţi au ieşit din case şi birouri în mai multe provincii indiene, între care Rajasthan, Punjab şi Haryana.

Pakistanul se numără printre statele frecvent afectate de cutremure, ţara situându-se în zona de coliziune a plăcii tectonice indiene şi cea eurasiatică, din nord. În octombrie 2015, un cutremur de 7,5 a lovit Pakistanul omorând aproape 400 de persoane, iar în octombrie 2005, un seism 7,4 a provocat moartea a peste 73.000 de persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel