Cutremur DEVASTATOR în Turcia. Nou bilanț al deceselor

Bilanţul deceselor în urma seismului produs vineri în vestul Turciei a ajuns marţi la 100, a anunţat Autoritatea pentru Gestionarea Dezastrelor şi Urgenţelor (AFAD) din Turcia, relatează AFP. 

Seismul cu magnitudinea 7 pe scara Richter s-a soldat de asemenea cu 994 de răniţi, dintre care 147 sunt încă în spital, a adăugat AFAD, precizând că echipele de salvare îşi continuă eforturile pentru găsirea altor victime, în special sub dărâmăturile a cinci clădiri din provincia Izmir.

Cel mai afectat oraş din provincie este Bayrakli, unde o fetiţă de trei ani, Elif Perincek, şi o adolescentă de 14 ani, Idil Sirin, au fost salvate luni de sub dărâmături. Zeci de clădiri au fost distruse de cutremurul care a lăsat peste 5.000 de persoane fără locuinţe, fiind adăpostite în corturi instalate în tabere improvizate din provincia Izmir.

Circa 1.464 de replici au fost înregistrate în zonă, dintre care 44 cu o magnitudine mai mare de 4, au declarat autorităţile turce. Turcia se află la confluenţa unor importante falii seismice şi a fost afectată în trecut de mai multe cutremure de pământ devastatoare. Un astfel de seism, care s-a produs în nord-vestul ţării în 1999, a ucis peste 17.000 de persoane, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel