Cutremur devastator în Turcia - Grecia. Patriarhul Daniel, gest față de patriarhul ecumenic Bartolomeu I

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a adresat un mesaj patriarhului ecumenic şi arhiepiscop al Constantinopolului Bartolomeu I, în urma seismului produs vineri în Turcia și Grecia. 

'Cu profundă durere am aflat despre puternicul cutremur care s-a produs în data de 30 octombrie 2020 în proximitatea coastei provinciei Izmir, fiind raportaţi peste 20 de morţi şi 800 de răniţi.

În aceste clipe de încercare, înălţăm rugăciuni către Hristos Cel răstignit şi înviat să odihnească sufletele celor decedaţi, să dăruiască grabnică vindecare celor răniţi şi ajutor tuturor celor care au fost afectaţi de cutremur.

Ne exprimăm compasiunea şi solidaritatea cu cei afectaţi şi ne rugăm lui Dumnezeu să păzească întreaga lume de cutremure şi alte calamităţi', se arată în mesajul transmis de Patriarhul Daniel arhiepiscopului Constantinopolului, potrivit Basilica.ro.

Bilanţul morţilor cutremurului de vineri în oraşul Izmir din vestul Turciei a urcat la 25, a anunţat sâmbătă agenţia oficială de presă Anadolu, citând autoritatea naţională de gestionare a dezastrelor AFAD.

Un total de 804 persoane au fost rănite. Eforturile de salvare continuă la nouă clădiri avariate, a precizat Anadolu, citată de DPA, adăugând că alte trei persoane au fost scoase de sub dărâmături în viaţă la 17 ore după cutremur.

Potrivit AFAD, o replică cu magnitudinea 5,0 a avut loc sâmbătă dimineaţă în districtul Seferihisar din Izmir. 

Cutremurul a avut loc la 15.01 (12.01 GMT), la o adâncime de 16,5 kilometri în districtul Seferihisar din Izmir, potrivit AFAD. 196 de replici au urmat după cutremurul major.

Seismul a fost resimţit atât în insulele greceşti din Marea Egee, cât şi în oraşele turceşti din apropiere, inclusiv cel mai mare oraş din Turcia, Istanbul, la aproximativ 540 de kilometri spre nord, a anunţat canalul TRT.

Cu o populaţie de peste 4,3 milioane de locuitori, Izmir este al treilea oraş ca mărime din Turcia după Istanbul şi Ankara.

În Grecia, două persoane au fost ucise şi mai multe clădiri de pe Insula Samos au fost avariate în urma puternicului cutremur cu magnitudinea 6,7 grade pe scara Richter, aminteşte France Presse, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel