Cutremur devastator în România!? Radulian: Să fim pregătiți și pentru unul mare

Seism în România
Seism în România

Mircea Radulian susține că România ar trebui să fie pregătită în orice moment și pentru un cutremur mai mare. 

"Cutremure au fost mai multe pe glob si respectiv se produc inclusiv cel din Albania nu reprezinta o activitate neobisnuita. În acest an nu au fost seisme deosebite, au aparut aceste cutremure apropiate, dar pot sa zic ca exista o oarecare intensificare in zona mediteraneenă. Zona Vrancea are regim particular in care nu stim la ce sa ne asteptam in viitor. Mai sunt si alte zone active in Romania, insa sunt mai putin importante ca evenimente si ca marime, e adevarat ca pot aparea si peste 6 in Campulung, dar trebuie sa tinem cont ca pentru Vrancea aceste acalmitati se termina la un moment dat si trebuie sa ne asteptam sa avem si cutremure mai mari, sa fim pregatiti si pentru unul mare", a declarat Mircea Radulian în direct la România TV.

Un cutremur devastator ar putea lovi România

În cadrul intervenției televizate, specialistul a mai vorbit și despre alarmarea rapidă în cazul unui cutremur, dar și zonele unde s-ar putea produce victime. 

"Alarmare rapida exista si la noi si e valabila, a fost testata pe activitatea din ultimul timp si poate sa iti dea o atentionare dar cu 10-12 secunde inainte de unda seismica mare, nu stiu cat de eficienta. Cealalta prognoza cu 4 ore de la Ionotera, trebuie testata, pentru ca altfel eu sunt destul de sceptic pentru ca e foarte greu, aceste anomalii apar in diferite forme, trebuie sa ai testare ca prognoze, dar situatia cladirilor, in special din Bucuresti stam foarte prost, o cladire care nu este bine consolidata sau refacuta e urmatorul punct unde se vor produce victime si pagube: Cea mai expusa zona e reprezentatata de bazinul Focsani,apoi Campia Romana si Bucuresti, Craiova si partea dinspre Iasi, sunt cele mai afectate", a mai spus Radulian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel